El grup municipal de Compromís per Borriana a l’Ajuntament de Borriana portarà al ple d’aquest mes una iniciativa per a declarar l’estat d’emergència climàtica a la ciutat. La formació d’esquerres i nacionalista ja ha anunciat que buscarà l’adhesió de la resta de grups “per a situar l’emergència climàtica en l’agenda política de la ciutat de Borriana”.

Segons el portaveu municipal de Compromís per Borriana, Vicent Granel, ”volem que Borriana estiga en sintonia amb altres ciutats que ja ho han fet, i més sabent que la nostra ciutat patirà greument les conseqüències del calfament global si no apliquem polítiques correctores que impliquen un canvi sustancial en el desenvolupament de la ciutat”.

Des de Compromís per Borriana es reclama que la Declaració d’Emergència Climàtica vaja acompanyada de “mesures i recursos concrets” que “posen fre a aquesta situació”.

Per això, el grup municipal Compromís presentarà una moció per manifestar l’adhesió de l’Ajuntament de Borriana a la Declaració d’Emergència Climàtica i dels seus compromisos que ha adoptat el Consell de la Generalitat Valenciana, i establir, dins de les competències municipals, els compromisos polítics, normatives i recursos necessaris per a garantir reduccions de gasos d’efecte d’hivernacle per a arribar al balanç net zero no més tard de 2040 i si pot ser abans de 2035, així com detindre la pèrdua de la biodiversitat i restaurar els ecosistemes com a única resposta possible per a evitar un col·lapse de tots els sistemes naturals, inclòs l’humà.

Apostar a nivell local per l’ús d’energies renovables i una mobilitat sostenible, crear espais per als vianants, fomentar la bicicleta, vies verdes i altres mitjans de transport no contaminants, reduir la demanda d’energia fins a consums sostenibles, entre altres mesures.

En aquest sentit, Vicent Granel ha comentat la necessitat de comptar amb les propostes i mesures de les associacions i col·lectius socials de Borriana, així com aplicar propostes concretes i necessàries. “Tots junts hem de rebel·lar-nos contra el canvi climàtic; si no, patirem greument les seues conseqüències en l’única terra que tenim i on vivim”, ha conclòs el portaveu i regidor de Compromís per Borriana