Borriana crearà ajudes per recuperar les façanes modernistes

El regidor de Patrimoni, Vicent Granel, i portaveu de Compromís ha anunciat que l’Ajuntament de Borriana crearà una linea d’ajudes per recuperar les façanes modernistes que existeixen el casc històric de la localitat.

L’auge de la taronja a principis del segle XX i la riquesa de la ciutat resultaren en un bon nombre de vivendes a les que el pas del temps ha convertit en patrimoni local. És moment de recuperar les façanes modernistes abandonades, i donar-li la imatge que necessita la nostra localitat. Granel ha explicat que “per un costat, cal restaurar un patrimoni cultural i històric propi de Borriana, representatiu de l’època del comerç de la taronja”, on molts d’aquells comerciants van deixar la seua empremta en les cases situades en el carrer Major, Sant Xotxim, la Puríssima, Sant Vicent o Barranquet, entre altres. I per un altre, “mostrar ixe patrimoni modernista als visitants a la nostra ciutat”.

Per això, des de Compromís anem a potenciar unes ajudes per a la restauració de les façanes modernistes de Borriana, i que la nostra ciutat recobre el seu esplendor. En les propostes que es signaren en “l’Acord per Borriana” dels propers quatres anys de govern Compromís va incloure el poder crear esta linea d’ajudes per recuperar les façanes modernistes que hi ha Borriana, que moltes d’elles són conegudes dins del món històric i patrimonial per la seua importància.

L’ajuntament compta ja en una catalogació de part de les cases modernistes més importants, i d’ahi, es podrà aconseguir posar-se en contacte en els propietaris per explicar aquestes ajudes. Compromís té com objectiu millorar el patrimoni de la ciutat, per una part, per recuperar la nostra història com a poble, i segon, perquè siga atractiu turístic.