Arranquen les obres de condicionament de l’entorn de Sant Blai

La regidoria de Patrimoni, que dirigeix Vicent Granel, ha començat aquesta setmana les obres de condicionament de l’entorn de Sant Blai, que amb un import de 431.000 euros dins de l’Estratègia Edusi dels Fons Feder permet reformar i rehabilitar l’ermita de Sant Blai, la plaça annexa i el carrer adjacent.

Així ho ha avançat, Vicent Granel, que ha precisat que la previsió és que les obres finalitzen al mes de novembre i ha manifestat que amb aquesta “estratègica actuació” es podrà recuperar un espai que al seu judici, “havia estat abandonat fins avui, i que ara comptarà amb el reconeixement necessari”.

El portaveu de Compromís, ha destacat que la iniciativa permetrà “recobrar un barri oblidat i oferir una imatge de benvinguda a la nostra ciutat a l’altura que es mereix”.

“Han sigut molts mesos de treball que ara es veuen materialitzats amb l’inici d’unes obres que milloraran l’entorn de l’ermita del patró, en la qual es podran celebrar les festes el proper mes de febrer”, ha manifestat Granel.

A més ha explicat que fins ara, en les últimes setmanes, els treballs que s’han iniciat corresponen a la connexió d’aigua i es fonamenten en la instal·lació de les canalitzacions de desaigües necessàries per a evacuar l’aigua de pluja de la mateixa plaça.

Concretament, les obres iniciades aquesta setmana consistiran a rehabilitar les tres façanes exteriors de l’ermita i, d’una manera especial, les dues que han estat durant molts anys adossades a habitatges, instal·lar il·luminació nocturna i rehabilitar les façanes confrontants amb jardins verticals.

També inclou, “la recuperació de la història a través del disseny de la nova plaça”, l’entrada de la qual al ‘Jardí de l’Hospital’, que és com es denominarà ara l’entorn de l’ermita, s’accedirà per un gran reixat, que representarà l’antic hospital, per la qual cosa es recuperarà el taulell que ara es troba deteriorat”. En relació a la zona que ocupava la banda de música, es col·locarà una pèrgola per a realitzar activitats culturals i musicals i es crearà un espai on tindrà un especial protagonisme la popular Font del Vi, eix de les celebracions del matí del 3 de febrer durant la festivitat de Sant Blai.

A més, una escalinata unirà el desnivell que existeix amb el carrer adjacent, des de la qual s’hi podrà accedir i un mur de separació entre el vial i la nova plaça.

Finalment, el projecte de remodelació de la plaça també preveu conservar tots els paviments hidràulics trobats en l’antic hospital per a pobres derrocat fa vuit anys. En conte als envans mitgers entre edificis, seran dissimulats mitjançant plantes vegetals trepadores i es col·locarà paviment ceràmic en la major part del sòl de la plaça.