COMPROMÍS PER BORRIANA APOSTA PER UNA CIUTAT IGUALITÀRIA ON LES DONES TINGUEN UN PAPER FONAMENTAL

Maria Romero: “Cal construir una Borriana lliure de violència, lliure de desigualtats, una Borriana on les dones no tinguem que esforçar-nos el doble per arribar on volem arribar”

La candidata de Compromís per Borriana i Regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Borriana, Maria Romero, ha destacat aquest matí el treball portat a terme per fer de Borriana “una ciutat igualitària on les dones tinguen un paper fonamental”. Una ciutat més feminista, és una ciutat per a totes i per a tots. Una ciutat on ningú es queda enrere. Segons Maria Romero “cal construir una Borriana lliure de violència, lliure de desigualtats, una Borriana on les dones no tinguem que esforçar-nos el doble per arribar on volem arribar”.

Des de l’arribada de Compromís per Borriana a l’Ajuntament “s’ha treballat per aconseguir una de les Agents d’Igualtat que subvenciona la Conselleria de Polítiques Inclusives dins la xarxa Valenciana d’Agents d’Igualtat. Posteriorment i gràcies a les contractacions juvenils del Programa Avalem Joves de la Conselleria d’Economia, es va optar per ampliar el servei amb un altra Agent d’Igualtat”, ha destacat la candidata de Compromís per Borriana. Així, les dos Agents d’Igualtat de les que està dotat el departament d’igualtat de l’Ajuntament han treballat de valent per pegar un gir a les polítiques d’igualtat del municipi donant-les de contingut i perseguint l’objectiu de l’educació en igualtat. Així, la figura de Coordinació d’Igualtat i Convivència dels centres educatius impulsada des de la Conselleria d’Educació ha estat clau en el treball de prevenció i coeducació que s’ha portat a terme en els col·legis de la nostra ciutat.

Maria Romero ha afirmat que “si fins ara hem posat en valor la Regidoria d’Igualtat i hem seguit la senda marcada pel govern del Botànic, a partir del 26 de maig donarem un pas més per avançar cap a la igualtat real”. Per això, des de Compromís per Borriana “considerem prioritari que s’estableixca un Pla d’Igualtat Municipal (per a tota la població) consensuat amb la societat borrianenca en base a la diagnosi que ja hem realitzat sobre la situació actual del municipi”. Aquest Pla podrà recollir el marc d’actuació de tot el mandat contemplant les diferents àrees municipals i posant al centre la igualtat entre totes i tots. A més a més, totes les propostes que vénen al nostre programa tenen un marcat caràcter feminista ja que no entenem el dia a dia del nostre veïnat d’altra forma possible.

Des de Compromís per Borriana es “vetllarà per la implantació d’una oficina LGTBI+, l’acord d’un protocol d’actuació en casos de violència masclista al municipi i el seu seguiment amb una mesa de coordinació així com la implantació del Consell d’Igualtat que actúe com a ens auditor del compliment del Pla d’Igualtat”. A més a més, per a que l’Ajuntament siga una entitat exemple, “veiem també indispensable prorrogar l’actual Pla d’Igualtat intern de l’Ajuntament 2015-2019”.