Compromís per Borriana proposa un pacte per complir el Pla Estratègic de Turisme en els propers 5 anys

El Pla contempla un model de ciutat que millorarà la vida dels veïns i veïnes de Borriana

El candidat a l’alcaldia de Compromís per Borriana, Vicent Granel, proposa un Pacte per a que l’Ajuntament de la nostra ciutat complisca el Pla Estratègic de Turisme en els propers 5 anys, tal i com defineix, per aconseguir un model de ciutat estudiat, meditat, i sobretot, que millorarà la vida dels veïns i veïnes de la nostra ciutat.

Compromís per Borriana proposarà a tots els grups polítics que formen el pròxim ajuntament «un gran pacte que puga garantir el desenvolupament del Pla Estratègic de Turisme, que anirà més enllà de la propera legislatura, i que necessita d’un gran consens entre tots i totes, amb l’objectiu de dissenyar un model de ciutat en el que ens puguem identificar, que puga suposar un important creixement econòmic, social, cultural, i que al mateix temps millore la qualitat de vida dels nostres ciutadans». «No podem deixar passar aquesta oportunitat».

«Cal treballar per Borriana, i deixar les culpes a un costat, i mantindre la mirada en el futur de la nostra ciutat», ha assegurat Granel. El Pla Estratègic de Turisme és «una oportunitat que Borriana no pot deixar escapar», i s’ha de realitzar en els propers 5 anys (2019-2024). «Tenim la obligació de posar-nos d’acord en el Pla Estratègic de Turisme, els veïns i veïnes de Borriana s’ho mereixen, i no podem decebre’ls, i treballar per una Borriana que puga traure tot el seu potencial».

En l’any 2017 es va fer públic el Pla Estratègic de Turisme en el que es proposa un creixement turístic que s’adequa a la realitat urbanística actual de Borriana, plantejant un turisme de qualitat i sostenible, no massiu. El Pla Estratègic fa utilitat racional dels recursos naturals (platja, clot, millars,… ), al mateix temps que posa en valor el patrimoni (cultural, històric, citrícola, faller i festiu, gastronòmic,…), i promou la reorganització urbanística del centre històric tants anys pendent, cohesionant-lo amb el creixement urbanístic de la ciutat. El pla està dissenyat independentment del desenvolupament del Golf Sant Gregori, i que posteriorment serà complementari.

El Pla Estratègic planteja objectius a curt, mig i llarg termini, tots perfectament detallats en 25 actuacions per aconseguir un model de ciutat que «creiem que és realista, necessari i el més convenient pel desenvolupament econòmic, urbanístic, social, cultural,… de la nostra ciutat».

Alguns dels objectius que marca el pla «ja s’han realitzat o estan en tràmits per executar-los», com ara l’avinguda al Port, l’avinguda al Grau, els carrils bici, la connexió en l’estació de tren, la nova pàgina web de turisme, la rehabilitació del refugi antiaeri, la millora de l’entorn de Sant Blai, el projecte de senyalització del patrimoni local, però encara en queden punts molt importants que suposen grans inversions i que «seran determinants per la configuració del model de ciutat que pretenem, com són la peatonalització i rehabilitació del centre històric, i la reordenació i programació de l’Arenal».