BORRIANA TANCA L’ANY 2018 AMB 200 PERSONES QUE HAN TROBAT TREBALL

Maria Romero “des de desembre de 2014 a avui 1.122 veïns i veïnes de Borriana han trobat treball, alguna cosa tindran a veure les polítiques que venim desenvolupant des de Compromís

Des de desembre de 2014 l’atur a Borriana s’ha reduït un 10,57%, passant de 3.235 persones sense treball durant l’últim govern del Partit Popular, a 2.113 persones al desembre de 2018 amb un Govern amb Compromís gestionant les polítiques d’ocupació i formació a Borriana i en el Consell Valencià. “Unes xifres esperançadores i que ens indiquen que anem pel bon camí, malgrat els pals a les rodes que diàriament ens posen des de l’oposició. 2018 l’hem tancat amb 200 persones que han trobat treball”, ha indicat la regidora de Compromís per Borriana, i responsable d’ocupació de l’Ajuntament de Borriana, Maria Romero.

La regidora de Promoció Econòmica, Maria Romero, ha fet una avaluació de les dades publicades pel Servei Públic d’Ocupació Estatal referents al mes de desembre, arribant a la conclusió que “suposa una reversió de la situació heretada de l’anterior govern del Partit Popular, ja que el mes de desembre de 2014, últim any de govern del PP, hi havia un total de 3.235 persones sense treball a Borriana, que ens situava en els primers llocs del rànquing de les ciutats entre 10.000 i 40.000 habitants de Castelló amb més atur, en 4 anys de Governs Amb Compromís, Borriana ha reduït un 10,57% el nombre de persones sense treball, ara som dels primers en el rànquing de ciutats entre 10.000 i 40.000 habitants de Castelló amb menys atur, alguna cosa estem fent bé”.

La regidora de Compromís per Borriana, Maria Romero ha manifestat que “portem temps treballant per l’ocupació i la formació de la nostra gent, colze a colze amb la Conselleria d’Economia, amb el Secretari Autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, amb noves iniciatives i creant accions com: l’increment dels programes de formació destinats a la millora de la capacitació dels aturats i la recerca de treball; la millora de l’Agència de Desenvolupament Local per a la promoció i implantació de les polítiques actives d’ocupació relacionades amb la creació d’activitat empresarial, formació i inserció laboral; la creació del Punt d’Atenció als Emprenedors per a facilitar la implantació de noves empreses, l’inici efectiu de la seva activitat i el seu desenvolupament; o la introducció de l’Observatori del Mercat Laboral amb l’objectiu d’aprofitar la informació obtinguda per a dissenyar noves polítiques de formació i foment de l’ocupació”, tot això ha indicat Maria Romero “a Borriana havia passat de llarg, com perquè ara ens vulguen donar lliçons aquells que van deixar a 3.568 persones sense treball a Borriana en el maig del 2015 quan van perdre les eleccions”.

I no ens cansarem”, ha avançat Maria Romero, “de continuar treballant pels nostres veïns i veïnes introduint nous projectes com l’Antena Cameral a Borriana per a crear una borsa d’intermediació laboral i atenció a empreses en exportació, formació i ocupació, així com la xarxa de Comunicació amb els Agents que treballen en ocupació a Borriana”.

Només en formació i ocupació, s’han invertit més de 2 milions d’euros en els últims 2 anys. Amb aquesta inversió, les afirmacions de la dreta del Partit Popular tergiversant la realitat, queden a un costat desprestigiades. “S’han invertit 2 milions d’euros, només en aquest estiu s’ha invertit 500.000 euros a través de les diferents ajudes, i això es tradueix en gent de Borriana treballant i formant-se”. Segons Maria Romero “això abans no passava, perquè hem tardat 8 anys, sí 8 anys a tenir un Taller d’Ocupació, allò que el PP no va fer en 8 anys ho fem nosaltres en dos anys, per tant que aprenguen a treballar per Borriana i pels seus veïns i veïnes, que és el que fem des de Compromís per Borriana tots els dies”.