COMPROMÍS PER BORRIANA FA UNA CRIDA A PARTICIPAR EN LA MANIFESTACIÓ EN DEFENSA DE LA TARONJA
Compromís per Borriana lamenta el cinisme polític del PP, després de no recolzar la taronja valenciana en Brussel·les i Madrid

Compromís per Borriana fa una crida als veïns i veïnes a participar en la manifestació per la defensa de la taronja que ha convocat la Plataforma per la Dignitat del Llaurador el proper dilluns 21 de gener a les 20 hores. Compromís per Borriana dóna suport a la manifestació.

Des de Compromís per Borriana volem recordar que en 2016 a Brussel·les es va votar i aprovar el Tractat Econòmic Comercial amb Sud-àfrica i altres països africans que els permetia augmentar la quantitat i temps d’exportació de cítrics a Europa. A més amb uns controls fitosanitaris poc exigents que està permeten l’entrada de plagues. Cal destacar que este Tractat tant negatiu per als citricultors valencians es va aprovar gràcies als vots a favor de la majoria d’eurodiputats del PP i l’abstenció de la majoria del PSOE, l’únic que va alçar la veu en contra va ser Jordi Sebastià, l’eurodiputat de Compromís, que va presentar una proposició no de llei per a que el Govern no l’aprovara, no obstant això, l’acord va ser ratificat pel Govern del PP de Mariano Rajoy.

Des de Compromís per Borriana lamentem que el PSOE es posarà de perfil i s’abstinguera. Al menys no han tret pit i han guardat un silenci de vergonya pel que van fer, encara que el que es impresentable i que es pot considerar com una pirueta de cinisme polític, és el que està fent el PP, principal culpable de l’aprovació del maleït Tractat. Des de Compromís per Borriana critiquem i qüestionem l’actitud del PP que ara tenen la poca vergonya de dir que són els màxims defensors dels llauradors i de la citricultura, als mateixos llauradors que van condemnar en 2016, des de Compromís per Borriana ens preguntem, a que va ara a Brussel·les la presidenta del PP?, perquè amb l’energia que la caracteritza potser haguera convençut als seus companys que ens van trair en 2016. O on anava el portaveu del PP de Borriana a intentar capitalitzar la defensa de la dignitat dels llauradors? O Pablo Casado amb una clementina en la mà, que podria ser de Sud-àfrica, a intentar enganyar una altra volta a la gent dient que ells són els que els defensaran. El PP els va trair, com diu la Unió de Llauradors, i no ens podem fiar de traïdors a la nostra terra.

Ara que tinguen vergonya i que demanen perdó als llauradors i que no intenten enganyar-los una altra volta i vulguen utilitzar-los com a moneda de canvi com han fet sempre.

Des de Compromís per Borriana lamentem que els nefastos resultats d’este Tractat ja s’han vist a l’inici de la campanya d’enguany. Mentre segueixen entrant cítrics sud-africans a Europa pel port de Rotterdam, les taronges valencianes es queden penjades, fent-se malbé, provocant importants pèrdues econòmiques als llauradors i llauradores valencianes, i la ruïna del territori.

Des de Compromís per Borriana volem informar que al parlament espanyol, el nostre portaveu de Compromís, Joan Baldoví ha denunciat la nul·la defensa dels cítrics valencians que han fet els eurodiputats i els governs espanyol primer del PP i ara del PSOE, interpel·lant al Ministre d’Agricultura que estava a Brussel·les defensant, la pesca i el plàtan però No la taronja. I al Senat, el nostre company de Compromís, Carles Mulet, va presentar una moció per instar al Govern Espanyol a sol·licitar l’aplicació de la Clàusula de Salvaguarda que el mateix acord permet. Només Compromís va votar a favor, només Compromís va estar al costat dels llauradors i les llauradores valencianes, defensant els interessos del poble valencià, on seguirem estan sempre.