La seu local de Compromís per Borriana ha acollit aquest matí la presentació de Maria Romero Cano com a nova regidora del col·lectiu nacionalista, i que substituirà a Inma Carda al govern de l’Ajuntament de Borriana. El portaveu de Compromís, Vicent Granel, ha acompanyat a Maria Romero en la seua presentació com a futura regidora davant la ciutadania de Borriana.

El nomenament de Inma Carda, com a Directora General d’Inclusió Social al Consell, ha presentat la necessitat de substituir el càrrec de regidora. Granel ha explicat, que Baltasar Alagarda, que era el següent en la llista electoral, «no ha pogut assumir el càrrec de regidor degut a projectes professionals en els que ara compta, i que li impedeixen realitzar les tasques que comporta un lloc públic en l’Ajuntament de Borriana».

Maria Romero Cano, quinta en llista de Compromís per Borriana assumeix el càrrec de regidora i formarà part de l’equip de govern en l’ajuntament de la ciutat de La Plana. Romero ha volgut agrair en primer lloc «el treball que ha fet Inma Carda en les regidories que ostentava», i ha aclarit que «he estat immersa en la sectorial de Comerç, Ocupació i Igualtat del col·lectiu, i conec de prop el treball que s’esta fent».

Romero ha assegurat que «és un repte important, i treballar per a tota la ciutadania de Borriana té molta responsabilitat. La meua experiència en política és poca i sóc molt jove, encara que tinc moltes ganes de treballar i aprendre per ajudar al meu poble». «És un gran repte personal i professional», ha apuntat Maria Romero, que barallarà el treball en el pis d’emancipació de joves que hi ha Borriana amb el càrrec de regidora en l’Ajuntament de Borriana.

Maria Romero Cano és natural de Borriana, 28 anys, és Diplomada en Educació Social i Llicenciada Criminologia, té formació en educació per a menors, i és experta en Violència de Gènere i Plans d’Igualtat per la UNED. Actualment treballa com educadora social en la Casa d’Acollida de Borriana, i en el pis d’emancipació de la ciutat.

 

En el plenari ordinari de demà, s’aprovarà la renuncia de Inma Carda com a regidora, i també la de Baltasar Alagarda, i per últim, l’acceptació de Maria Romero en el càrrec de regidora. La decisió s’enviarà a la Junta Electoral Central, per a que puguen emetre la credencial per a que posteriorment puga prendre possessió Maria Romero com a regidora.

Per últim, Vicent Granel, ha aclarit que «Compromís seguirà assumint totes les regidories que ostenta fins ara amb els seus tres regidors dins de l’equip de govern, amb ganes de treballar i millorar la nostra ciutat».