El regidor d’Esports, Vicent Granel, i el representant del Club de Pilota Valenciana de Borriana, Guillermo Sanahuja, han anunciat l’organització, per al dissabte 26 de novembre, de la jornada tècnica “La comunicació i el màrqueting a la pilota valenciana” amb l’objectiu de generar debat i proposar diferents perspectives entorn d’aquest àmbit al món de la pilota.

La jornada, que serà gratuïta per a tots els participants, constarà de vàries ponències i taules redones que tractaran d’analitzar temes d’innegable interès en l’actualitat, com la presència de la pilota als mitjans de comunicació, el paper de la pilota a la nova RTVV o les diferents fórmules de captacions de fons i patrocini a l’esport nacional. Granel ha destacat que “és necessari que Borriana recupere la importància que va tindre en el món de la pilota, i anem a treballar per a que, poc a poc, el nostre trinquet torne a ser referència” i “amb aquesta jornada es reflexionarà sobre la pilota i el moment que viu”.

A falta d’un mes exacte per a la seua celebració, l’organització preveu reunir a representants de clubs, dirigents, jugadors i aficionats provinents de tot arreu del País Valencià durant tot el dissabte a l’Auditori Juan Varea del municipi. La celebració d’aquesta jornada té com objectiu extraure un document de conclusions amb l’ànim de disposar d’un informe on s’arrepleguen les fortaleses i necessitats de la pilota en els mitjans de comunicació de cara a aportar a  la Conselleria i a la Càtedra un coneixement al més realista possible de la situació actual que viu l’esport valencià.

La jornada s’emmarca dins d’un moviment impulsat per la Càtedra de la Pilota de la Universitat de València, la Conselleria d’Educació, Investigació, Ciència i Esport i de la Federació de Pilota Valenciana. La Càtedra de Pilota Valenciana busca dignificar la pilota i convertir-la en un referent pel seu valor cultural i acadèmic. La Càtedra permet que es desenvolupen una sèrie d’activitats formatives, culturals, d’investigació i d’extensió universitària orientades al coneixement i difusió permanent de l’esport tradicional de la pilota valenciana.

En pròximes dates s’obrirà el termini d’inscripció gratuïta a la jornada i es revelarà el conjunt de ponents i participants.

Per altra banda, s’ha creat una Escoleta de Pilota Valenciana per als més menuts tots els dimarts i dijous a les 17 hores al trinquet municipal Batiste Viñes. Una iniciativa recuperada per a “treballar des de la base l’interès per la pilota”. Els xiquets i xiquetes interessats es poden apuntar a la piscina municipal en el Servei Municipal d’Esports.