El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha inaugurat la jornada “Projecte esportiu de centre. Centres Educatius Promotors de l’Activitat Física i l’Esport -CEPAFE-“, en les Escoles de la Mar de Borriana, acte al que, entre altres representants municipals, ha assistit el regidor d’Esports de la ciutat i membre del Grup Municipal Compromís, Vicent Granel.

L’objectiu d’aquesta jornada de formació, dirigida a professors de centres escolars i organitzada conjuntament per la direcció general d’Esport i la direcció general de Política Educativa, en col·laboració amb Formació del Professorat, és explicar els programes que es realitzen des de la Conselleria per promocionar l’esport en edat escolar, fomentant l’educació en valors i hàbits de vida actius i saludables.

En la inauguració de la jornada han participat tant el Director General d’Esport, Josep Miquel Moya, com el conseller Marzà que ha destacat que «les ganes de formar-se i de compartir experiències i bones pràctiques entorn del binomi esport i educació és un dels camps on l’educació valenciana ha d’aprofundir per garantir la qualitat educativa valenciana. Espais de reflexió com aquests ens fan créixer a tots, i sobretot beneficien als protagonistes de tot això: l’alumnat».

Durant la jornada s’ha facilitat als assistents les eines per poder desenvolupar projectes esportius als centres com a part del projecte educatiu i poder ser reconeguts com a Centre Educatiu Promotor de l’Activitat Física i l’Esport -CEPAFE-.

El regidor d’Esports de Borriana, Vicent Granel, s’ha mostrat “molt satisfet de comprovar, tal com ha recordat el mateix Conseller, que a la nostra ciutat ja tenim projectes i iniciatives com el Pla PATI, que són l’exemple perfecte de les sinergies que poden crear-se entre la institució pública, els clubs esportius de la ciutat i l’alumnat dels centres educatius. Anar transmetent valors a través dels programes esportius que es realitzen als nostres centres segueix sent una prioritat per a Borriana, i per això acollir les Jornades reforça la nostra idea i el camí que hem de seguir en aquest aspecte”.