És l’únic municipi de la província de Castelló a rebre aquest distintiu que lliura la Asociación Técnica para la Gestión de Residuos, Aseo Urbano y Medio Ambiente.

La platja de l’Arenal de Borriana compta des d’aquesta mateixa setmana amb una distintiu més que reconeix les qualitats tant ambientals, com sobretot en aquest cas, les millores en accessibilitat i serveis que presta al conjunt de banyistes i usuaris que cada estiu acudeixen a ella i la tenen com a referent dins de la variada oferta de platges del territori valencià. Es tracta del premi Bandera Ecoplayas que la Asociación Técnica para la Gestión de Residuos, Aseo Urbano y Medio Ambiente lliura de forma anual des de fa onze anys i que destaca les característiques especials “d’accessibilitat i serveis amb les quals compta la platja de l’Arenal”.

Una vegada reunit el jurat a la ciutat de Benidorm durant la passada setmana, la XI edició dels premis Bandera Ecoplayas ha deixat a la platja de l’Arenal de Borriana com l’única de la província de Castelló a rebre la distinció, i dins del conjunt del territori valencià, tan sols al costat de la platja del Perelló.

Segons destaca la mateixa resolució dels premis, la platja de l’Arenal ha estat distingida amb la bandera Ecoplayas “per la seva gran accessibilitat, comptant amb zona accessible per a persones, amb passarel·les de fusta de doble ample, zona entarimada amb ombres, disponibilitat de cadires amfíbies també infantils i crosses especials”. Així el regidor de Turisme, Santiago Zorío, ha volgut destacar que “el treball que anem fent per fer de la nostra platja un referent a tots els nivells, va obtenint els seus fruits, i estem molt contents de saber que també a nivell mediambiental i d’accessibilitat seguim millorant la situació”.

El mateix Zorío ha manifestat que “després de rebre el passat estiu una altra vegada la Bandera Blava a l’excel·lència de les nostres platges, que també s’haja reconegut el treball que duem a terme a l’hora de fer tan accessible com siga possible nostra costa, és la millor prova de la feina constant que es du a terme des del consistori”.

Dins de les diferents categories en les quals es divideix el premi, l’associació ATEGRUS pertanyent a organització internacional ISWA, ha destacat a la platja de l’Arenal a la zona est del Mediterrani, al costat de les de les Marines-Bolaga en Vera, la del Port a Mazarrón, la del Perelló i la de Calabardina a Águilas, fent que en tota la província de Castelló siga l’única premiada.