Milers de persones responen a la crida de la Regidoria d’Igualtat i acudeixen fins al CMC La Mercè per penjar la seva papallona i tornar a dir No a la violència masclista

El Dia Internacional Contra la Violència de Gènere s’ha viscut aquest any d’una forma molt especial i multitudinària a Borriana. La campanya iniciada des de fa diversos mesos per la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament, s’ha coronat en la jornada del divendres amb una programació especial que durant pràcticament tot el dia ha acollit a milers de persones que volien sumar-se al crit contra la violència masclista. Tal com ha manifestat la regidora de l’àrea del Grup Municipal Compromís, Inma Carda, “avui Borriana ha demostrat que està per damunt, que vola molt alt quan toca dir no a la violència de gènere. Encara que el treball dels últims mesos haja estat molt dur per als centenars de persones que han col·laborat en la campanya del 25-N, avui les prop de 30.000 papallones que sobrevolen La Mercè deixen molt clar que a la nostra ciutat no cap la violència contra les dones”.

Durant la jornada matinal el protagonisme ha estat per als xiquets i xiquetes dels col·legis i instituts de la ciutat, que durant cinc hores han anat passant pel claustre de l’edifici de la Mercè per aportar el seu granet de sorra en forma de les papallones de paper que havien confeccionat i que han convertit l’espai en un colorit mural suspès en l’aire. Ha estat la forma que s’ha triat per mostrar el rebuig a qualsevol tipus de violència de gènere, i tal com recordava la mateixa Carda “esperem que aquesta intervenció artística cale ben profund entre la joventut de la nostra ciutat, ja que de la seva conscienciació depèn la futura eradicació de les violències que viu avui la nostra societat”. Els col·legis Cardenal Tarancón, Roca i Alcaide, José Iturbi, Novenes de Calatrava, Pare Vilallonga, Penyagolosa, Illes Columbretes, La Consolació, Salesianos i Villa Fátima no han volgut perdre’s part de la programació del matí i després de col·locar les seves pròpies papallones en l’arbre preparat per l’alumnat del cicle de mestres falleres de l’IES Jaume I, han pogut gaudir d’un flashmob escenificat per l’alumnat de l’IES Llombai, un duet de piano i dansa o de les presentacions del cicle formatiu de fusteria també de l’IES Jaume I.

Però no solament els xiquets i xiquetes de la ciutat han volgut sumar-se a la campanya, ja que a metiat matí, la gran majoria de representants municipals han passat per la Mercè per sumar-se i aportar la seva pròpia papallona a les més de 30.000 repartides entre el cel de la Mercè i les desenes de mandales repartits pel claustre de l’edifici.

161125-469

Milers de borrianencs i borrianenques han volgut contemplar l’espectacular i acolorida intervenció artística durant la resta de la jornada, fins que arribades les sis de la vesprada ha estat el Secretari Autonòmic d’Igualtat, Alberto Ibáñez, qui s’ha volgut sumar a la commemoració amb la seva presència durant l’últim acte del dia, el que han protagonitzat les dones de la disciplina de Dansa del CMA Rafel Martí de Viciana en una gala final. Al final de la jornada, la coordinadora de la campanya i regidora d’Igualtat ha volgut “agrair a les centenars i centenars de persones que durant els últims mesos han treballat molt dur perquè la conscienciació sobre la violència de gènere deixe de ser necessària d’aquí a uns anys; això voldrà dir que el que avui estem fent ha funcionat i que la nostra societat ha millorat en matèria d’Igualtat total entre dones i homes”.