El Festival Maig Di Gras de Borriana, s´ha celebrat en la Terrassa Payá durant el cap de setmana, començant la seua programació oficial el divendres 6 de maig a les 19 hores amb l’obertura del French Market i la zona de Food Trucks.

L’oferta gastronòmica ha acompanyat al llarg de tot el cap de setmana les diferents sessions musicals i brass bands, i els esdeveniments culturals organitzats. Una Fira del Disc de Vinil i de distribuïdores alternatives, una Fira de festivals i dos tallers, un de cuina típica de Nova Orleans i un altre de serigrafia artesanal, són algunes de les propostes d’aquest festival en la seua primera edició.

Les actuacions musicals es van iniciar el divendres amb el dj local Comonauta Dj, que  va obrir les sessions musicals en la Terrassa Payá. Des de les 21 a les 22’30 hores va actuar Sr. Llobató, un dels djs més reconeguts de l’escena de música negra a nivell nacional, que va traslladar la segona part de la sessió al local Naraniga. A partir de les 22’30 hores  va continuar la música amb la sessió patrocinada per The Session dins del cicle Jams Di Gras.

El dissabte 7 de maig a les 12 hores es va inaugurar la Fira del Disc de Vinil en la Terrassa Payá i la Fira de Festivals. Simultàniament va donar començament l’actuació de Djs Splendini i a les 12’30 hores 40 Funk Brass Band va oferir música en directe pel centre de Borriana. A les 16 hores es va realitzar un taller de guitarres per als més xicotets i a les 19 hores un taller de cuina típica de Nova Orleans. La música en directe i les brass bands  van sonara al llarg de tota la jornada fins a la nit.

En l’última jornada del Maig Di Gras, amb el permis de la plutja que ens va acompanyar, al matí es va obrir la zona de Food Trucks i es va realitzar el taller de cuina típica de Nova Orleans. A les 13 hores va actuarà la Brass Band de Pamplona Broken Brothers. El Festival  va finalitzar amb més sessions de Mash Masters, Voro Punxadiscos o Second Line Dj i a les 20 hores Bandits van ser els encarregats de tancar el festival.

Enhorabona als organitzadors. Esperem poder disfrutar d’una segona edició l’any que ve.