COMPROMÍS PER BORRIANA   DENUNCIES Llombai 1IA L’ABANDÓ DEL PATRIMONI PÚBLIC A BORRIANA
La coalició nacionalista atribueix a la desídia i incompetència del PP, l’estat lamentable dels immobles de propietat pública


El portaveu de Compromís per Borriana, Vicent Carda, ha manifestat aquest matí que “tot el patrimoni públic existent a Borriana, bé de propietat municipal, autonòmic o de l’estat, es troba en una situació lamentable, d’abandó total, sense que ningú faça alguna cosa per mantenir-ho, cuidar-ho, restaurar-ho o vendre-ho si cal”, així el portaveu de Compromís per Borriana ha citat entre el patrimoni públic abandonat: l’IES Llombai, l’antiga Casa d’Oficis de la carretera de Vila-real, la nau i hivernacle de la Finca del Millars, la casa al carrer Major per a l’ampliació del Museu de la Taronja, la caseta que utilitzava l’Agrupament Escolta de Borriana a l’entrada de Borriana per Vila-real o l’Antic Ambulatori, per no parla-ne de la famosa paperera Millars i altres inmobles de la Generalitat Valenciana, “tota una nostra d’irresponsabilitat política per part dels representants del PP a l’ajuntament i al Govern Valencià”.
El portaveu de Compromís per Borriana atribueix als governs del PP a Borriana i a València “la falta d’interès per conservar aquests edificis que ara seran molt més cars i difícils de recuperar”, i a més, “ens trobem davant un nou cas de desídia i incompetència per part dels responsables municipals, però també dels autonòmics”. Segons Compromís per Borriana, els danys en tots els edificis poden sobrepassar els 3 milions d’euros, “el que fa més difícil el recuperar-los per a ús municipal, en uns moments on ni la Generalitat Valenciana, ni l’Ajuntament de Borriana disposen de diners”.
Més d’un any de cessió de l’Antic Ambulatori

Per a Compromís per Borriana la imatge clara d’irresponsabilitat i falta de compromís és la situació de l’antic Ambulatori de Borriana “al novembre de 2011 es va cedir per part de la Tresoreria General de la Seguretat Social una part de l’edifici, 1.000m2, per a cinc anys, han passat ja més de 14 mesos i encara l’ajuntament no sap que fer, quan estava tot estudiat per a què allí es traslladessen alguns serveis municipals com l’oficina del Servef i el Jutjat de Pau, per abaratir costos en lloguers i utilitzar un patrimoni en desús i cada vegada més deteriorat; però en aquests moments tot indica que no hi ha voluntat o diners per a portar a terme les obres necessàries per adequar l’immoble i traslladar allí els serveis municipals corresponents”. Segons el portaveu de Compromís per Borriana, Vicent Carda “quan es vulga passar a l’antic Ambulatori de Borriana els serveis proposats serà massa tarda, el cost de les reparacions serà major i el temps per a gaudi s’haurà de negociar de nou, perquè al pas que anem d’ací a no res es compliran dos anys i encara no sabem quan es va a reparar l’immoble”.