COMPROMÍS PER BORRIANA PROPOSA QUE LA FEDERACIÓ DE FALLES ASSUMISCA LES FUNCIONS DE LA FESTA FALLERA
La construcció del Casal de la Festa completarà l’oferta d’oci de totes les festes patronals de la ciutat

El candidat per Compromís per Borriana, Josep Nos, ha avançat este cap de setmana que “es necessita una aposta decidida perquè la gestió i la representació en la festa fallera siguen unes competències directes de les comissions falleres”. Per això, Compromís per Borriana proposa la creació d’un nou model administratiu per a la Junta Local Fallera.

Josep Nos ha explicat que “el primer pas que s’ha de donar per a aclarir el funcionament de Junta Local Fallera és el seu model organitzatiu”, i davant esta situació, “cal repensar el model de Consell Sectorial que encara hui manté la Junta Local Fallera per a vore si interessa o no, funcionalment”, i després “variar este model en favor d’altres models possibles, sempre amb l’objectiu que les comissions mitjançant la Federació de Falles tinguen tot el poder de decisió sobre la seua pròpia festa”.

Estos passos s’hauran de seguir per aconseguir una “nova estructura organitzativa de Junta Local Fallera amb la Federació de Falles com a entitat que l’estructure completament“. Per això, Compromís per Borriana “aposta per que la Federació de Falles siga l’entitat que participe completament la Junta Local Fallera i la gestione amb l’ajuda i enllaç de la Regidoria de Falles”.

Sabem que és una proposta oberta per al món de les falles, però estem convençuts que les comissions falleres, que han sabut estructurar-se i organitzar-se en la Federació de Falles, estan preparades per a fer els passos necessaris”, ha assegurat Josep Nos.

CASAL DE LA FESTA
D’altra banda, la proposta d’un nou centre d’oci per a totes les festes de Borriana és un dels punts importants en l’apartat festiu. “El Casal de la Festa ha d’albergar les festes de les falles durant totes les seues activitats, i alhora, donar cabuda als actes de les festes patronals de la ciutat, com a Misericòrdia i Sant Blai”.