BORRIANA BAIXA LA DESOCUPACIÓ DE 3.568 PERSONES AL MAIG DE 2015 A 2.227 PERSONES A L’OCTUBRE DE 2018

1.341 persones han trobat treball en aquests mesos de Governs amb Compromís

Des de maig del 2015 l’atur a la nostra ciutat s’ha reduït un 33,1%, passant de 3.568 persones sense treball al final de la legislatura del Partit Popular, a 2.227 persones a l’octubre del 2018 amb un Governs amb Compromís. “Unes xifres esperançadores i que ens indiquen que anem pel bon camí, malgrat els pals a les rodes que diàriament ens posen des de l’oposició”, ha indicat la regidora de Compromís per Borriana, Maria Romero.

La Regidora de Promoció Econòmica i portaveu de Compromís per Borriana, María Romero, ha fet una avaluació de les dades publicades pel Servei Públic d’Ocupació Estatal, arribant a la conclusió que “suposa una reversió de la situació heretada de l’anterior govern, ja que quan Compromís va arribar a l’Ajuntament, hi havia un total de 3.568 persones sense faena a la nostra ciutat, el que ens situava als primers llocs del rànquing de les ciutats entre 10.000 i 40.000 habitants de les comarques de Castelló en més percentatge d’atur i en aquest temps de Governs amb Compromís, Borriana ha reduït un 33,1% el nombre de persones sense faena, el que ens ha permès situar-nos als primers llocs del rànquing de ciutats entre 10.000 i 40.000 habitants de les comarques de Castelló en menys percentatge d’atur, tornant a dades d’ocupació de l’any 2008”.

Aquesta reducció de l’atur es produeix dins del context de millora de l’economia que impacta a tot arreu i en el que Borriana és una de les ciutats de les comarques de Castelló que més creix. En aquest sentit, per a Compromís per Borriana, “la regidoria de Promoció Econòmica ha incentivat els programes d’ocupació i formació, i ha contribuït positivament orientant el seu treball principalment a la reactivació de les ferramentes efectives de foment de l’ocupació que el Partit Popular havia abandonat”.

La regidora de Compromís per Borriana, Maria Romero ha manifestat que “portem molt de temps treballant per l’ocupació i la formació de la nostra gent, hem posat en marxa noves iniciatives, constituint una bateria d’accions com: l’increment dels programes de formació destinats a la millora de la capacitació dels i les aturades i la recerca de treball; la millora de l’Agència de Desenvolupament Local per a la promoció i implantació de les polítiques actives d’ocupació relacionades amb la creació d’activitat empresarial, formació i inserció laboral; la creació del Punt d’Atenció als Emprenedors per a facilitar la implantació de noves empreses, l’inici efectiu de la seua activitat i el seu desenvolupament; o la introducció de l’Observatori del Mercat Laboral amb l’objectiu d’aprofitar la informació obtinguda per a dissenyar noves polítiques de formació i foment de l’ocupació”, tot això ha indicat Maria Romero “a Borriana havia passat de llarg, com per a que ara ens vinguen en lliçons aquells que van deixar a 3.568 persones sense faena quan van plegar els trastos en l’Ajuntament”.

I no ens cansarem”, ha avançat Maria Romero, “de seguir treballant pels nostres veïns i veïnes implementant una Antena Cameral a Borriana per a crear una bossa d’intermediació laboral i per a atenció a empreses en exportació, subvencions, formació i ocupació, així com la creació de la Xarxa de Comunicació amb els Agents que treballen l’ocupació a Borriana”.