COMPROMÍS APOSTA PELS PUNTS VIOLETA PER A POSAR EN VALOR LA IGUALTAT EN L’ARENAL SOUND

La regidora de Compromís per Borriana, Maria Romero, responsable de la Regidoria d’Igualtat ha destacat este matí “l’aposta de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives que dirigeix la nostra companya, Mónica Oltra, Vicepresidenta del Consell en posar en valor la igualtat i els drets de les dones en l’oci, i en concret en els festivals musicals com l’Arenal Sound”.

Segons ha explicat Maria Romero la funció dels Punts Violeta en els festivals és “informar, prevenir i atendre possibles agressions sexuals, així com difondre els valors relacionats amb els drets de la dona i la igualtat en els moments d’oci”. A més de garantir l’accés a l’oci “amb seguretat per a totes les persones” i uns festivals de música “lliures de comportaments i agressions sexistes”.

Des de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives a l’igual que des de la Regidoria d’Igualtat, ha ressaltat Maria Romero, “s’aposta per la eradicació de les conductes sexistes en qualsevol àmbit, inclòs el de l’oci, és una qüestió prioritària per a la nostra Coalició Compromís el combatre eixes conductes sexistes, perquè considerem que totes les persones tenen dret a gaudir de la festa, i en este cas de la música”.

Des de Compromís per Borriana han explicat que “el Punt Violeta de l’Arenal Sound estarà gestionat per Creu Roja en horari de dimarts i dimecres des de les 19:00h a les 21:00h, i de dijous a diumenge des de les 19:00h a les 3:00h., i amb tres tècniques especialitzades en gènere i igualtat. El servei que prestarà la Creu Roja durant el festival de l’Arenal Sound ha sigut contractat per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i que engloba l’assessorament jurídic, psicològic i emocional, un servei que estarà recolzat pel Servei 24 hores de la Conselleria d’Igualtat i que compta amb un pressupost per als 8 festivals de música al País Valencià de 8.000€”.

Maria Romero ha senyalat que “l’últim informe de la Delegació del Govern per a la Violència de Gènere, que evidencia que prop del 72% de les persones enquestades identifica les festes i els festivals com els llocs on es produeixen amb més freqüència les agressions sexuals contra les dones”. “Estes dades”, ha destacat Maria Romero, “mostren la necessitat de continuar educant i sensibilitzant a la ciutadania en conductes no sexistes i d’igualtat”.

La regidora de Compromís per Borriana ha manifestat que els Punts Violeta de la Consellera Mónica Oltra “són una aposta dels nous governs de Compromís, ja que els anteriors governs del PP mai han tingut en compte introduir-los per tal de corregir i combatre les conductes masclistes i de violència de gènere. No és així per a la gent de Compromís que des de fa ja anys treballem per introduir nous valors entre la gent més jove”.