Compromís amb les persones, per una Renda d’Inclusió

COMPROMÍS PER BORRIANA INFORMA DE LA POSADA EN MARXA EL DILLUNS 23 D’ABRIL DE LA LLEI DE RENDA VALENCIANA D’INCLUSIÓ

Borriana tindrà el pròxim dilluns 23 d’abril l’oportunitat de sumar-se a la Llei de Renda Valenciana d’Inclusió per mig dels Serveis Socials de l’Ajuntament, segons han informat en un comunicat des de Compromís per Borriana, del qual forma part la Directora General d’Inclusió Social de la Generalitat Valenciana, Inma Carda, ja que el dilluns es posa en marxa el nou Pla de Rendes Inclusives i que podran beneficiar-se veïns i veïnes de Borriana amb quantitats que van entre 257€ i 1.011€.

El centre de Serveis Socials de Borriana serà l’encarregat de tramitar i gestionar les sol·licituds. Des de Compromís per Borriana s’informa que cal contactar amb el Serveis Socials, però que per agilitzar el tràmits es pot consultar al telèfon 012 o a les diferents oficines PROP per tal d’informar-se i comprovar que s’és beneficiari.

Les rendes d’inclusió són, en essència, “una prestació condicionada a diferents tipologies, però unides per un fil comú: haurien d’anar a parar a persones amb recursos limitats, atrapats en hipoteques o lloguers amb els quals malviuen, persones en risc d’exclusió, víctimes de maltractament, etcètera i destinat a cobrir les necessitats bàsiques i poder inserir-se en plans d’inclusió sociolaboral per no fer crònics els seus problemes econòmics”.

Des de Compromís per Borriana s’apunta que l’entrada en vigor d’aquesta norma “materialitza la voluntat del Govern Valencià i de Borriana, i com no, de la Coalició Compromís de rescatar persones, de treballar pel benestar de les persones, de posar-nos al servei dels nostres veïns i veïnes”. I han assegurat que, amb l’entrada dels nous barems “hi ha un abans i un després en la política d’inserció. És un gran avanç per a tota la societat”. Des de la formació nacionalista i d’esquerres expliquen que “a aquesta renda pot accedir qualsevol persona o unitat de convivència que no tinga solvència econòmica”, han destacat que la llei també contempla la situació d’aquelles famílies que en un moment determinat van adquirir una hipoteca i després arrosseguen el seu pagament i, conseqüentment, malviuen, així com aquelles que, ocasionalment, aconsegueixen un treball temporal. “Una Llei també per a les famílies de classe mitja que necessiten del compromís del Govern Valencià”.

Tipus d’ajudes i persones que poden accedir:

Què és la Renda de Garantia d’Ingressos Mínims? És la prestació periòdica, de naturalesa econòmica, dirigida a les unitats de convivència en situació d’exclusió o risc d’exclusió social el nivell de la qual de recursos econòmics no aconsegueixi una garantia d’ingressos mínims, resultant insuficient per atendre les despeses associades a les necessitats bàsiques de la vida diària. S’adquireix el compromís d’afavorir l’accés als drets socials bàsics a les persones de la unitat de convivència. Comença aquest any 2018.

Què és la Renda de Garantia d’Inclusió Social? És la prestació econòmica, dirigida a garantir el dret a la inclusió a les unitats de convivència en situació d’exclusió o risc d’exclusió social el nivell de la qual de recursos no aconsegueixi la renda de garantia d’inclusió social, resultant insuficient per atendre les despeses associades a les necessitats bàsiques de la vida diària i en la qual la persona titular o la persona o persones beneficiàries subscriguin l’acord d’inclusió social regulat per la llei. També comença aquest 2018

Què és la Renda Complementària d’Ingressos per Prestacions? És la prestació periòdica, de naturalesa econòmica, dirigida a complementar el nivell d’ingressos de la unitat de convivència que, àdhuc disposant d’ingressos procedents de certes pensions o prestacions socials que no siguen incompatibles, compten amb un nivell mensual de recursos econòmics que resulten insuficients per fer front a les despeses associades al manteniment d’un vida digna i que no aconsegueixen l’import per a aquesta modalitat de renda. Començarà 2019

Què és la Renda Complementària d’Ingressos del Treball? És la prestació periòdica, de naturalesa econòmica, dirigida a complementar el nivell d’ingressos de la unitat de convivència que, disposant d’ingressos procedents del treball, compten amb un nivell mensual de recursos econòmics que resulten insuficients per atendre les despeses associades a les necessitats bàsiques per al manteniment d’una vida digna i que no aconsegueixen l’import que es determina per a aquesta modalitat de renda. Començarà 2020

Davant la nova Llei de Renda Valenciana d’Inclusió cal recordar les paraules de la nostra companya i Directora General d’Inclusió, Imma Carda: “Els Serveis Socials són per a gestionar un dret, no per atendre a pobres”.

 

Arxivat en: Local, Moviments Socials, Sanitat i Benestar Social

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *