BORRIANA DESTINA MÉS DE 667.000€ A POLÍTIQUES D’OCUPACIÓ I FORMACIÓ EN 2017
48 PERSONES HAN SEGUT CONTRACTADES PER L’AJUNTAMENT PER TREBALLAR EN DIVERSOS PROGRAMES
Maria Romero: “2017 està sent el primer any, en molt de temps, en el que 48 persones han sigut contractades per l’Ajuntament de Borriana per tornar al mercat laboral i sumar experiències per mantindre’s en ell”.

La nostra companya i regidora de Promoció Econòmica, Maria Romero ha manifestat que “malauradament Borriana ha tingut que esperar 7 anys en gaudir d’un Taller d’Ocupació degut a la deixadesa dels governs del PP en tot este temps”, així mateix la regidora de Compromís per Borriana ha destacat que “este 2017 a Borriana s’han portat a terme fins a 10 Programes d’Ocupació, i s’han beneficiat d’estos programes 48 persones que estaven desocupades, sense cap tipus de faena, la qual cosa ha segut molt positiu i continuarem treballant per a que esta ajuda continue”.
Maria Romero ha explicat que “els programes d’ocupació compten amb una inversió de més de 667.678,51 euros per al 2017 per part de les diferents administracions”, la Conselleria d’Ocupació ha destinat 591.152,51 euros, la Diputació de Castelló 4.850 euros i l’Ajuntament de Borriana 71.676 euros. Amb ells s’han contractat a 48 persones aturades.
Segons la regidora de Compromís per Borriana i màxima responsable en polítiques d’ocupació, “la perspectiva és seguir sumant programes, i seguir contractant durant tota la legislatura. D’esta manera, gent que es trobava fora del mercat laboral, poden tornar a treballar durant uns mesos o un any. Persones en situació d’atur de llarga durada, joves, majors, qualificats… tots els sectors laborals. Plans encaminats a que obrers, soldadors, jardiners, informàtics, periodistes, educadors o administratius tornen a treballar”.
Per a Maria Romero “els 10 programes han estat pensats per a poder reprendre la vida laboral de moltes persones que es troben desocupades, i que han tornat a tindre un contracte digne per a treballar en la seua feina. Per això, seguirem apostant pels programes d’ocupació”.
A l’agost, Borriana va sumar 6 contractacions per als propers 7 mesos de joves amb possibilitat d’assumir una experiència necessària per aconseguir un lloc de treball digne. Un informàtic, una periodista, una integradora social, una tècnic en comerç internacional, una educadora social i una graduada en Turisme. Al novembre altres 12 persones s’incorporaran a l’ajuntament per a treballar durant 6 mesos a jornada completa. Segons Maria Romero, “estem convençuts que este és el camí, encara que acabem de començar-lo, i per això cal seguir treballant i apostant per iniciatives com els Programes d’Ocupació, la formació i la integració, i sumar amb la creació d’equips de recerca de treball, emprenedors, i formadors”, per a la regidora de Compromís per Borriana, “ens cal treballar per combatre la desocupació, i en això estem, i sabem que el camí no és gens fàcil”.