La Cultura i la Tradició omplen les festes de Sant Blai durant tots els caps de setmana de febrer. Compromís felicita a totes i tots els borrianencs les seues festes patronals i els anima a eixir al carrer i participar.

Bones festes!!!

 

Les festes de Sant Blai tornaran a ser les vertaderes protagonistes durant tot el mes de febrer, on la cultura i la tradició serà el plat fort. El regidor de Compromís, Vicent Granel, ha treballat intensament per a que hi haja una oferta d’activitats per a tots els públics.

“La tradició de la festivitat de Sant Blai, amb la Font del Vi, torna a ser la vertadera protagonista, que se veurà complementat en les activitats dels caps de setmana del mes de febrer, per a que la gent ixca al carrer del nostre poble”, ha assegurat Granel.

Per això, aquest dissabte arriben a Borriana 30 gegants i més de 60 cabuts al X aniversari de l’Aplec de Gegants i Cabuts de Borriana, que es fusiona amb la III Trobada de la Federació Valenciana Nanos i Gegants. Quasi 400 persones, amb ganes de mostrar el folklore valencià amb una imatge única a les comarques de Castelló. La XX Trobada de Boixeteres portarà fins a Borriana a prop de «800 persones fins a la Llar Fallera, en el que esperem siga un nou èxit de convocatòria per a la ciutat».

“Els i les borrianenques hem de celebrar la festivitat del nostre patró des de l’ermita que l’alberga durant tot l’any. És un mes de celebracions i activitats per a tots els veïns i veïnes de la nostra ciutat”, i “hem treballat per a que totes i tots puguen disfrutar de valent”, ha apuntat el regidor de Compromís.

El mateix cap de setmana de celebració del dia del patró, tindrà lloc la Festa dels Paelles en la Terrassa Payà, i junt a elles, el divendres, s’iniciarà la segona edició del festival de música i art contemporani EMAC, que “torna a ser una clara aposta per la diversificació cultural a la nostra ciutat, ja que durant tres dies Borriana acollirà exposicions i mostres artístiques, esdeveniments gastronòmics i concerts musicals que es coronaran amb l’actuació de Christina Rosenvinge del diumenge, i en el qual també comptarem amb diferents tallers dedicats tant a xiquets i xiquetes com a adults».

Entre les activitats culturals, els esports també tindran el seu espai, amb la participativa Cursa de Sant Blai i el torneig de galotxa de les festes patronals. “Es compaginen tota classe d’activitats per a que tot el món puga disfrutar de les festes del nostre patró”.

Des de Compromís per Borriana volen encoratjar als nostres veïns i veïnes per a que disfruten de les festes de Sant Blai que ens esperen durant tot el mes de febrer, amb l’inici d’aquest cap de setmana. Que s’ompliguen els carrers de la nostra ciutat de festa i goig per al nostre patró