Ahir es va ficar en servei la nova deshumectadora de la piscina municipal de Borriana que millora l’eficiència energètica de l’edifici un 30%

La Regidoria d’Esports de Borriana ha instal·lat i ficat en servei una nova deshumectadora en la piscina municipal amb l’objectiu de millorar la qualitat de les seues instal·lacions respecte al tractament i condicionament de l’aire a l’interior, en les condicions de temperatura i humitat adequades per a aquest tipus de recintes.

El regidor d’Esports, Vicent Granel, ha explicat que “la instal·lació d’aquesta nova deshumectadora suposa des d’avui un estalvi energètic en tot l’edifici de la piscina municipal, que fins ara no es produïa”. L’estalvi energètic es xifra en un 30% menys de consum i un augment de la qualitat de l’aire i humitat de les instal·lacions que millora substancialment la pràctica de l’esport.

El nou equipament substitueix a l’antic que havia estat en els últims anys inactiu, sense oferir el servei necessari per a la instal·lació de la piscina, i que no permetia controlar la temperatura i humitat de la piscina en les condicions correctes, generant a més, a causa de l’alt grau d’humitat, condensacions en les dependències de l’edifici que provocaven el ràpid deteriore dels materials dels quals està compost.

La inversió que s’ha realitzat arriba als 60.000 euros, la qual cosa permet evitar els problemes d’humitats en les parets i zones envidrades existents en l’actualitat i millora el confort dels usuaris en mantenir una bona temperatura ambient.

El nou equip té com a un dels seus objectius millorar l’eficiència energètica de l’edifici, aconseguit gràcies al fet de que el seu consum és un 30% menor a l’anterior. Segons Granel, “la instal·lació de la nova deshumectadora era una decisió important perquè els usuaris guanyen en la millora de la instal·lació, i també, en l’estalvi d’energia que es genera des d’avui mateixa”.