La diputada Mònica Àlvaro amb una representació de Compromís per Borriana es va reunir amb els representants dels treballadors i treballadores de la residència de la tercera edat per oferir-los tota la informació i ferramentes al seu abast i recolzament davant del conflicte laboral que pateixen.

Des de Compromís per Borriana s’ha volgut mostrar el més absolut recolzament als treballadors i treballadores de l’empresa ACISTER, que ha vingut prestant serveis a la residència de la tercera edat de Borriana, en la seua reivindicació front a l’esmentada empresa per a aconseguir regularitzar la seua situació laboral.

A tal fi, des de la regidoria d’igualtat portada per Inma Carda, s’adreçat a les conselleries pertocants per a seguir les vies de possibles solucions i, una vegada recollida la informació, es van posar en contacte amb la diputada per Castelló a les Corts Valencianes, Mònica Àlvaro, per tal que portara a terme les preguntes parlamentàries corresponents a les sessions de les Comissions de les Corts on s’han anat tractant estes vies. El passat dia 5 d’octubre, una representació de Compromís per Borriana va acompanyar a la diputada, Mònica Àlvaro, fins a la residència de la tercera edat on va poder oferir tota la informació de primera mà als representants dels treballadors i treballadores, amb la finalitat de mostrar el recolzament de Compromís, però també d’oferir els mecanismes disponibles per a futures necessitats que puguen sorgir.

Mònica Àlvaro, els va traslladar que “en veure el conflicte laboral a què s’han vist abocats pels continus incompliments de l’empresa concessionària de la Generalitat, les dificultats derivades de moure’s a un marc legal laboral injust fruït dels governs de la dreta, i les possibles mancances d’informació sobre la seua situació dins el procediment que pogueren produir-se, des de Compromís hem volgut posar en marxa tots els mecanismes al nostre abast per estar al costat dels treballadors i treballadores.”

Feliçment, les notícies que la diputada Mònica Àlvaro va transmetre van ser moderadament positives, i eixes expectatives es van confirmar ahir mateix, a darrera hora, amb l’anunci fet per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de que la vaga organitzada pels treballadors quedava desconvocada, ja que des de la Generalitat s’espera que esta propera setmana l’empresa ACISTER quede definitivament suspesa de contracte i passe a ser una nova empresa la concessionària, empresa que haurà de garantir la continuïtat al seu lloc laboral de tots els treballadors i treballadores així com el pagament de totes les mensualitats retardades.

Josep Nos, com a Secretari Local de Compromís per Borriana, considera que “aquesta noticia potser és l’inici de la solució definitiva per aquest conflicte. Des de Compromís per Borriana seguirem recolzant els treballadors i posant en marxa junt a ells totes les accions que siguen necessàries al futur per tal que aconsegueixen l’estabilitat que mereixen.”