El president de l’Acadèmica Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, ha visitat junt al vicepresident de l’entitat, Josep Palomero, l’Ajuntament de Borriana, per tal de signar un conveni de col·laboració amb el consistori amb l’objectiu de realitzar activitats i accions de promoció de l’ús del valencià.

El regidor de Normalització Lingüística a Borriana, Santi Zorío, ha declarat que “estem molt satisfets de veure que som el setè poble de Castelló que ja hem firmat el conveni amb l’Acadèmia, el que significa que estem encara una mica més prop de tornar a situar el valencià com la llengua de referència a la nostra ciutat i ben prompte la retornarem al lloc que li correspon pel que fa al seu ús en tots els àmbits”.

El president de l’AVL, Ramon Ferrer ha explicat que “l’agraïment és nostre per a la ciutat de Borriana, ja que l’Acadèmia no és res sense el món exterior, i tota la feina i estudis que realitza no sevirien de res sense que els pobles i la gent que parla valencià en formaren part’. Ferrer ha afegit que ‘volem que aquests camins que anem obrint entre pobles i institució siguen cada volta més grans, i que la comunicació entre tots seguixca donant fruits.”

A l’acord es detallen aspectes de promoció de l’ús del valencià als que es comprometen ambdues parts. Així, l’AVL adquirix el compromís d’assessorar en matèria lingüística el personal de servei de l’Ajuntament, així com donar l’oportunitat de participar en les jornades formatives que organitza periòdicament. A més també proveirà Borriana de les publicacions pròpies que farà arribar a la Biblioteca Municipal, o fins i tot, assessorarà des del punt de vista lingüístic la Junta Local Fallera. Finalment, i un dels punts també importants del conveni, l’AVL es compromet a participar en totes les línies de subvenció que en puga crear per als municipis amb els quals s’han signat convenis singulars de col·laboració.

El conveni amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua serà molt profitós per a totes dues parts, tant perquè aproparà les entitats com pels beneficis a nivell econòmic i cultural que suposa.