COMPROMÍS PER BORRIANA CREARÀ EL CONSELL DE LA DONA I ELABORARÀ UN PLA D’IGUALTAT DE GÈNEREDones

Compromís per Borriana ha presentat aquest matí algunes propostes per a donar resposta i corregir la realitat social discriminatòria cap a les dones, entre elles la creació del Consell de la Dona. La candidata a les eleccions municipal per la coalició nacionalista i d’esquerres, Inma Carda, ha destacat que “és necessari i urgent elaborar un Pla per a la Igualtat entre Dones i Homes, un Pla que treballe en la resposta de major actuacions en el món laboral i social, especialment”. Segons Inma Carda, les corporacions locals, per ser les administracions més properes al ciutadà, “tenim una gran responsabilitat en la promoció d’una societat més igualitària i més justa”.

Per a Inma Carda, la tasca fonamental en les polítiques d’igualtat d’un Ajuntament “és el Pla d’Igualtat entre Dones i Homes Municipal. Permet intervindre de forma sistemàtica i programada, marcant determinats objectius, estratègies, accions, terminis i recursos per aconseguir-los”. El Pla d’Igualtat Municipal, té un caràcter transversal a totes les àrees de l’Ajuntament, ja que la igualtat ha de ser el principi que vertebre la política municipal. Però inclou mesures, que es dirigeixen no només a l’Administració, sinó també a la ciutadania, per eliminar discriminacions per raons de gènere en qualsevol àmbit: polític, social, econòmic, esportiu, afectiu, educatiu, etc.

D’altra banda, Inma Carda ha destacat que “existeix una problemàtica relativa a la discriminació salarial de les dones que cal enfrontar”. A dia d’avui, continuen produint-se situacions de gran desigualtat entre dones i homes en tots els àmbits, però especialment al laboral i al salarial, on el salari mitjà de les dones no arriba a un 80% del dels homes. A l’escletxa salarial se li ha d’afegir una major segregació ocupacional de les dones que pateixen la temporalitat i la contractació a temps parcial no voluntària amb major intensitat.

PROPOSTES PER LA IGUALTAT A BORRIANA:

PRIMER- Elaboració en el primer any de legislatura d’un Pla d’Igualtat Municipal. Així com, la posterior implementació, avaluació i planificació del mateix amb garanties pressupostàries posteriors que garantisquen la seua aplicació, implementació, avaluació i difusió.

SEGON- Totes les Entitats Públiques de Borriana desenvoluparan en el període d’un any, els Plans d’Igualtat corresponents i el sotmetran a aprovació Municipal.

TERCER- Desenvolupar un Pla d’Igualtat Retributiva, on es treballe amb l’àmbit social i empresarial de Borriana la reducció de l’escletxa salarial entre homes i dones, introduint la lluita contra la desigualtat salarial dintre dels Plans d’Igualtat de les empreses. Principalment amb aquelles empreses que treballen per a l’Ajuntament de Borriana.