COMPROMÍS SOL·LICITARÀ A LA GENERALITAT L’AMPLIACIÓ DE L’IES JAUME I
Vicent Granel i  Mònica Àlvaro van denunciar el retard en la construcció del col·legi del Cardenal Tarancón després de set anys en barracons des de la seva creació

1.1 Cardenal. Granel-Alvaro-colegiEl candidat a l’alcaldia de Borriana per Compromís, Vicent Granel, i la candidata als Corts per Castelló, Mònica Àlvaro, es van comprometre ahir a sol·licitar al proper govern de la Generalitat Valenciana de Compromís l’ampliació de l’IES Jaume I, paralitzada des de l’any 2008.

Granel va lamentar que “el PP s’ha tornat a oblidar de l’educació a Borriana, i el que semblava una prioritat fa uns anys, fa temps que ha quedat apartat”. L’IES Jaume I acull diàriament a 700 alumnes i 80 professors, de Secundària i Batxillerat, i la falta d’infraestructures ha fet que “el Mòdul Professional d’Artista Faller i Escenografia s’haja d’impartir de manera improvisada en les instal·lacions de l’antic escorxador de la localitat”.

El candidat a l’alcaldia per Compromís va recordar que “la Generalitat va adjudicar en 2008 l’assistència tècnica per a la redacció del projecte d’ampliació de l’institut, però ja no s’ha sabut res més d’ell”, i “l’Ajuntament de Borriana tampoc ha reivindicat, ni sol·licitat a la Generalitat la seva execució”. L’IES Jaume I necessita l’ampliació per oferir una oferta educativa de qualitat per a Borriana, i comptar amb “un nou menjador escolar, un trinquet, i noves aules i dependències”.

Per la seva banda, Àlvaro va lamentar “la deixadesa del PP a l’Ajuntament i la Generalitat per licitar el projecte definitiu i l’adjudicació de les obres”. Compromís ha inclòs al seu programa de govern autonòmic l’ampliació i rehabilitació de l’IES Jaume I, com a necessitat educativa per al municipi.

Cardenal Tarancón en barracons
D’altra banda, la Generalitat Valenciana ha licitat per segona vegada el col·legi Cardenal Tarancón, “després de set anys en barracons, i una licitació fallida a les seves esquenes”, va assegurar Àlvaro, i després que “Alberto Fabra prometera 80 col·legis nous, i el de Borriana encara aquesta per fer”. Granel i Àlvaro van realitzar la roda de premsa davant dels terrenys en els quals se situarà el nou col·legi Cardenal Tarancón, i que segueix buit des de fa anys, esperant que la Generalitat prenga una decisió.

Granel va destacar que “és una vergonya que els xiquets i xiquetes que van començar en el col·legi Cardenal Tarancón no han pogut gaudir d’un edifici en condicions, i romandran en barracons, fins que no s’executen les obres”. L’Ajuntament de Borriana “no ha reivindicat la seva construcció abans, i s’ha licitat ara que vénen eleccions, i sense data per a l’inici de les obres, estem igual que fa set anys, no tenen vergonya ni la coneixen”. El procés d’adjudicació ha continuat els passos, i “quan canvie el proper govern de la Generalitat de mans de Compromís serà una prioritat”.