COMPROMÍS PER BORRIANA PROPOSA UNA ASSITÈNCIA INTEGRAL EN TOTS ELS ÀMBITS LOCALS CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Els nacionalistes proposen incidir més en els escolars

Violència de Gènere
 La Secretària d’Organització de Compromís per Borriana, Miriam Masip, ha demanat aquest matí en el Dia Internacional contra la Violència de Gènere “un major compromís per part de totes les institucions i el nostre Ajuntament el primer, per lluitar contra la xacra que suposa la violència de gènere i més en aquests moments de crisis”.


Mirian Masip considera que “
la crisi esta afectant molt més a les dones que als homes”, així la Secretària d’Organització de Compromís per Borriana, ha posat com a exemple que a Borriana “en els últims anys s’ha igualat la xifra de persones de tots dos sexes que estan a l’atur, si abans els homes eren els més perjudicats, ara ja estan al 50% i la tendència és que la dona seguesca engrossint les xifres de l’atur més que els homes”. Per a Miriam Masip, tot això té també una traducció a l’àmbit familiar i de relació de la parella “la perduda de treball no és solament un factor econ
òmic, també ho és emocional i de respecte”. Per això des de Compromís per Borriana s’aposta per intensificar les campanyes i propostes dirigides a “ajudar a totes les dones que es troben en una situació delicada i de risc, bé perquè hagen perdut el seu lloc de treball, bé perquè la seva situació familiar siga extrema”.


CAMPANYES D’IGUALTAT I RESPECTE A LES AULES

Des de Compromís per Borriana també es demana “intensificar entre els escolars campanyes de conscienciació i d’educació, ja que molts joves passen a ser adults sense adonar-se de les seves conductes masclistes, perdent-se l’oportunitat d’educar a una generació en igualtat”. “Cal treballar més l’àmbit educacional”, ha subratllar Miriam Masip. “Hem de ser capaços de formar als joves perquè no seguesquen reproduint patrons masclistes i de violència”, va insistir la Secretària d’Organització de Compromís per Borriana; a la vista de l’augment de casos de maltractament entre adolescents. En 2011 es van investigar 473 assumptes en els quals havia implicat algun menor, en 2012 va créixer fins als 632, segons la Memòria de la Fiscalia General de l’Estat.

 
Amb motiu de la celebració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, Compromís per Borriana alerta que ”
la desaparició d’aquesta xacra no serà possible f
ins que no hi haga una societat igualitària per això és necessari incrementar les campanyes i apropar als col·legis i instituts tota la informació possible per educar en uns valors de respecte i igualtat”.


Mirian Masip, destaca que “
les polítiques de la dona a Borriana han d’anar més enllà d’una simple campanya o la celebració d’un dia, ens hem quedat en el camí, amb pegats”, a més apunta la representant de Compromís per Borriana “cal treballar en el col·legi, en el treball, a casa, en tots els àmbits. Perquè les dones són un tot, necessiten una assistència integral i això solament es pot aconseguir si hi ha un programa i una assistència les 24 hores al dia i, Borriana per desgràcia emmalalteix d’aquesta aposta i aquest treball”.