EL BLOC-COMPROMÍS PER BORRIANA DEMANA A l’AJUNTAMENT QUE ASSUMESCA EL COST DEL SERVEI DE TELEASSISTÈNCIA

A Borriana hi ha 175 persones majors de 65 anys que reben atenció i la majoria viuen soles en les seves cases

Els representants del Bloc-Compromís per Borriana han demanat aquest matí al Govern Municipal que “davant la supressió de les ajudes per part del Govern central al servei de teleassistència, demanem que l’Ajuntament de Borriana assumesca el seu cost”, els nacionalistes han indicat que “el consistori deu assumir el cost del servei de teleassistència en Borriana, en cas contrari molts usuaris deixaran de tenir el servei per no poder pagar el seu cost”.

Des del Bloc-Compromís per Borriana es recorda que “fins al proper 1 de gener del 2013 aquest servei està subvencionat per la Diputació, l’Imserso i la Federació de Municipis i Províncies, però a partir de l’1 de gener el Govern central retirarà l’ajuda al servei i vol que els usuaris assumesquen el seu  cost”, segons els nacionalistes amb “aquesta política de suprimir serveis i prestacions socials que té el PP, i amb aquest afany de retallades, el PP posa ara entre les cordes a les persones majors i amb alguna necessitat d’assistència en suprimir les ajudes a la teleassistència”.

El Bloc-Compromís per Borriana considera que “l’Ajuntament de Borriana ha d’assumir el cost d’aquest servei del que es beneficien a Borriana aproximadament 175 persones majors de 65 anys i que solen viure soles, i en algunes casos amb alguna dificultat física per la pròpia edat”. Respecte a la possibilitat que el servei de teleajuda substituesca al servei de teleassistència, els nacionalistes pensen que “és el mal menor, però cal tenir-ho clar, ja que la teleajuda no ofereix les mateixes garanties per als usuaris, ni la seguretat i confiança en el servei”, des del Bloc-Compromís per Borriana expliquen que “la teleajuda funciona quan es dóna al botó d’emergència, és una màquina que envia un missatge a una llista de contactes, si un no respon avisa al següent, però si en algun salta el contestador, la màquina pot entendre que s’ha rebut el missatge quedant sense atenció l’usuari, mentre que la teleassistència és una persona qui es posa en contacte amb l’usuari i els seus familiars, la qual cosa també significa destrucció de lloc de treball“.

Des del Bloc-Compromís per Borriana s’apunta que “per part de Creu Roja ja s’ha traslladat als usuaris que si volen continuar amb el servei deuen pagar el seu cost, 20€ mensuals, 240€ anuals, això està provocant que alguns usuaris hagen demanat deixar d’utilitzar el servei a partir de gener, ja que moltes d’aquestes persones no disposen dels recursos econòmics necessaris per a aquest fi”. Per això els representants del Bloc-Compromís per Borriana consideren que “l’Ajuntament de Borriana deu assumir el seu cost, uns 42.000€ anuals que costa aquest servei i que presta en aquests moments Creu Roja”. Els nacionalistes han traslladat al seu diputat provincial, Enric Nomdedéu, la preocupació dels usuaris perquè des de la Diputació de Castelló conjuntament amb els ajuntaments es busque una sortida satisfactòria per a tots.