EL BLOC-COMPROMÍS PER BORRIANA DENUNCIA QUE LA GENERALITAT NO POT PAGAR EL DEUTE DE 2 MILIONS QUE TÉ AMB BORRIANA

El Consell reconeix a una pregunta de Compromís que espera que amb el Fons de Liquiditat Autonòmic puga pagar als Ajuntaments

Els representants del Bloc-Compromís per Borriana han assenyalat aquest matí que l’exconsellera d’Agricultura, Maritina Hernàndez, en nom del Consell “ens ha respost a la pregunta que el passat 7 de setembre li formulem sobre el deute de la Generalitat Valenciana amb el nostre Ajuntament de més de 2 milions d’euros”, segons apunten els nacionalistes “la resposta que ens ofereix l’exconsellera, és per posar-se a plorar, ja que ens diu que el Consell és conscient de la importància de pagar el que deu, però portem dos anys esperant que salde els seus deutes amb Borriana, i rés de rés, és a dir no pot pagar el seu deute”. Des del Bloc-Compromís per Borriana critiquen que “el govern del PP a Borriana, ha estat consentint i permetent aquesta situació, col·laborant així al fet que el deute pendent de la Generalitat amb el nostre municipi ascendesca cada dia més, en aquests moments podem afirmar que el deute és de més de 2 milions d’euros, diners que ha hagut d’avançar el propi Ajuntament, per pagar a treballadors, programes i serveis que s’han prestat a Borriana i que deuria haver pagat ja la Generalitat, i en canvi ha hagut d’assumir el seu pagament el propi Ajuntament de Borriana”.

La Generalitat Valenciana no pot paga el seu deute a l’Ajuntament de Borriana

Els representants del Bloc-Compromís per Borriana han anunciat que la Generalitat Valenciana segons la resposta traslladada al diputat de Compromís, Josep Maria Pañellava a tenir molt difícil pagar el deute de 2 milions d’euros a l’Ajuntament, ja que espera que siga mitjançant el Fons de Liquiditat Autonòmic”, i aquest fons, és segons els nacionalistes “per pagar el deute de la pròpia Generalitat amb els bancs i si sobra algun euro per pagar als proveïdors”, per tant per als representants del Bloc-Compromís per Borriana “el nostre Ajuntament va a tenir moltes dificultats per cobrar el deute de la Generalitat Valenciana, i a més hi han despeses que cada dia que passa s’incrementa, com el pagament de la Guarderia Rural o el propi IBI dels seus immobles a Borriana”.

Davant aquest panorama, des del Bloc-Compromís per Borriana es demana al Govern Municipal del PP que “actue davant el major morós que té, que demane interessos i que deixe de ser tan complaent amb els seus superiors, ací el que cal fer és plantar-se i dir ja n’hi ha prou”, per als nacionalistes “la Generalitat està donant una imatge de pocavergonya i de burla cap al nostre Ajuntament ja que el que li correspon és pagar els seus deutes i impostos, i no convertir-se en el major morós de l’Ajuntament com passa ara i mostrar a la resta de veïns la falta de ciutadania i respecte per les institucions públiques”.