Arribat el mes d’octubre, veiem com a Borriana, encara que no tinguem taulelleres, si que tenim veïns i veïnes que treballen directament al sector i que s’han vist en ERTEs o tancament de fábriques, que han afectat a les families implicades. Aquesta situació ha de revertir-se, i el Govern Estatal, en primer, lloc, ha de ser el que es posse mans a la feina per bonificar, complementar i posar tota l’ajuda per a que el sector ceràmic, un dels que més contribueix a la indústria de la provincia mantinga la seua activitat, tal i com ho està fent ara mateix. Borriana si que compta amb empreses directament relacionades en el sector de la ceràmica, pel que fa a la fabricació de material necessari per a la seua fabricació i venda com ara panells expositors entre altres, i hem de lluitar per elles, per a que mantinguen la seua activitat. Nosaltres hem treballat per a millorar la infraestructura de les empreses que resideixen a la nostra ciutat, a través de les ajudes de l’IVACE, per tal que les empreses relacionades amb el taulell, puguen tindre un espai adequat per poder treballar en la nostra ciutat en el polígons industrials. El Govern estatal ha d’activar ajudes que vagen dirigides al manteniment d’aquest motor econòmic de les nostres comarques.
A Borriana, des de que està Compromís al govern municipal i autonòmic, la inversió en ocupació s’ha multiplicat, de manera que, com exemple, aquest any s’estan realitzant fins a 9 programes d’ocupació, amb una inversió que arriba als 2,4 milions d’euros, i que implica la contractació el passat mes de setembre de 9 persones majors de 30 anys, el passat agost, 4 contractacions en menors de 20 anys, o els tallers d’ocupació que començaran en les properes setmanes, un dirigit específicament per a dones, per a 10 persones, i altre, per a desempleats en general, per a 10 alumnes més, que implicarà 750.000 euros.
En total, seran més de 120 persones contractades en el que durem d’any, que estarán empleades, i que a més a més, part d’elles estarán formant-se per a poder reinsertar-se en el món laboral. Tot amb l’aportació de les ajudes de la Conselleria d’Economia Sostenible, i la Secretaria Autonòmic d’Ocupació dirigida per Compromís amb Enric Nomdedéu on seguim posant a les persones per davant de qualsevol altra política.
Patrimoni i història
I amb el cap a la feina, la història deBorriana és, ha sigut i serà pedra fonamental de la història dels valencians i valencianes. Una història que ha de perdurar, salvaguardar i recuperar en alguns casos, amb el seu patrimoni com a testimoni de la mateixa. I per això seguim treballant, per un costat amb la rehabilitació del templet de la música del Camí d’Onda, un espai que no havia sofert cap rehabilitació, i que en poques setmanes donarà la benvinguda al Camí d’Onda,  per acollir activitats culturals. I per altra banda, la rehabilitació del Centre Municipal de Cultura La Mercé. La inversió en patrimoni més important, amb un pressupost de vora un milió d’euros, i que implicarà la resolució dels problemes de canalització d’aigües i humitats que té l’edifici en les seues façanes, la restauració de totes elles, la substitució del sistema de refrigeració de les instal·lacions de l’edifici, i a més a més, la millora del magatzem del museu arqueològic en la part de darrere de l’edifici, que es cobrirà per ampliar les seues dimensions. I per últim, la millora del jardí arqueològic, per crear un espai d’encontre i activitats que es sume a la nostra ciutat. Treballs que canviaran la imatge d’un dels edificis més importants de la nostra ciutat, i pulmó de la seua vida cultura.
Per últim, la història de Borriana torna a ser protagonista, i és que el passat 9 d’octubre es va donar a conèixer la història gràfica de Borriana a càrrec de Pedro Cifuentes i Vicente Xavier Perarnau. La primera vegada que es fa la història d’una ciutat en còmic. Una edició per als més menuts, i també grans, de la ciutat en la que podran conèixer els seus orígens com mai ho havien fet. Invertir en història, recuperar patrimoni, per crear identitat de poble, per fer Borriana.
En Compromís som de treballar, de seguir endavant, i amb el vostre suport perquè sabem que amb feina, pas a pas, entre totes i tots ho farem possible. Si voleu fer-nos qualsevol consulta o suggeriment no dubteu a escriure’ns.
Informa’t i contacta a:
borriana.compromis.net
[email protected]