BORRIANA COMPTA AMB UNA AGENT D’IGUALTAT PER GARANTIR LES POLÍTIQUES D’IGUALTAT I INCLUSIVES
Maria Romero, regidora de Compromís i responsable d’Igualtat de l’Ajuntament de Borriana satisfeta per triplicar el servei d’atenció a les dones amb una nova agent d’igualtat

La regidora de Compromís per Borriana i responsable d’Igualtat de l’Ajuntament de Borriana, Maria Romero, s’ha mostrat aquest matí satisfeta per la posada en marxa del nou servei d’assessorament especialitzat a dones, i promoció i integració de les polítiques d’igualtat i inclusió, “iniciem una nova etapa per treballar i construir una Borriana més igualitària”. L’Ajuntament compta des del passat dilluns 6 de maig amb una Agent d’Igualtat per garantir la igualtat d’oportunitats entre homes i dones, una agent d’igualtat mitjançant una subvenció de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana.
Borriana és un dels 13 ajuntaments de les comarques del nord beneficiaris d’aquesta subvenció. Maria Romero manifesta que és “un servei d’atenció integral en matèria d’igualtat. Està dotat amb una Agent d’Igualtat, que forma part de la Xarxa Valenciana d’Agents d’Igualtat”. Una iniciativa que ha portat endavant la Conselleria d’Igualtat amb la voluntat de que les entitats locals puguen establir el servei necessari i indispensable en l’atenció a les dones.
Per a la regidora d’Igualtat és de gran importància d’aquesta iniciativa, ja que “reforçarà l’atenció en temes tan rellevants com són la prevenció i detecció de la violència de gènere, l’assessorament en matèria laboral i la realització de plans municipals d’igualtat i programes de sensibilització en matèria d’igualtat d’oportunitats entre dones i homes, entre altres”.
LA REGIDORIA D’IGUALTAT TRIPLICA EL SERVEI DE L’AGENT D’IGUALTAT PER ATENDRE A LES DONES

Però el més important per a Maria Romero és l’atenció que aquesta persona prestarà a les dones de Borriana ha passat a triplicar-se, passant de deu hores per setmana en l’anterior legislatura, a un total de 35 hores setmanals. “Si abans l’Agent d’Igualtat estava 10 hores a la setmana, ara seran 35 hores d’atenció a les dones, més raonable i útil que abans”.

Així, es prestarà atenció al públic en horari de 9 a 14 hores de dilluns a divendres, al primer pis de l’Ajuntament de Borriana, per atendre les necessitats en matèria d’igualtat de gènere i de drets de les dones. Aquesta millora quantitativa permetrà també una millora qualitativa tant en l’atenció ciutadana com en les intervencions que portarà a terme la Regidoria d’Igualtat que ara estarà dotada de personal que podrà portar de manera real i efectiva les línies d’acció marcades per la regidoria.