El nostre company i regidor de Normalització Lingüística, Santi Zorio, ha posat en marxa la campanya Demana els Reis en Valencià.

Esta campanya tracta d’una iniciativa engegada a travès d’AVIVA-Agència de Promoció del Valencià, per tal de fomentar i difondre l’ús del valencià. Santi Zorio, ha destacat que “animem a pares i xiquets a aprofitar aquest recurs que segur agradarà molt als més menuts i fomentarà l’ús de la llengua, en aspectes tan tradicionals com el Nadal i amb figures com els Reis”.

El regidor de Compromís per Borriana ha explicat que “totes les llengües són útils i vàlides per als seus parlants en tots els àmbits d’ús. No garantir-ne la presència en aquests àmbits és impedir l’equitat lingüística i optar premeditadament per la subordinació i la subalternitat”.

En els darrers anys la política que ha practicat el PP ha sigut arraconar el valencià i deixar-ho a la més mínima expressió. Des de Compromís per Borriana adoptem una actitud activa a favor de la diversitat lingüística, i dins d’eixa diversitat el foment de la nostra llengua.

La campanya “Demana els Reis en Valencià” de la Regidoria de Normalització Lingüística de Borriana, va comptar amb una notable acceptació l’any passat, per a enguany s’han repartit 4.500 cartes que els centres escolars de Borriana han pogut recollir a l’Ajuntament, així mateix s’han editat 500 cartells que seran repartits entre els comerços de Borriana.