La Casa de la Cultura de la Mercé substituirà totalment el seu enllumenat per tecnologia led per a ser el primer edifici municipal eficientment energètic i respectuós amb el medi ambient.

Segons paraules del regidor de Cultura, Vicent Granel, “la nostra ciutat ha d’avançar cap un model d’eficiència energètica, en la qual els principals edificis municipals hauran d’adequar-se a les noves tecnologies no solament per la millora econòmica que suposa la reducció del consum, sinó pel benefici mediambiental d’aquest tipus de sistemes”.

La llum produïda a través de la tecnologia led no emet rajos ultraviolat ni rajos infrarojos, la qual cosa ajuda a evitar riscos per a la salut. Així mateix els llums amb led produeixen una pèrdua mínima per calor i estalvien energia, ajudant enormement a la protecció del medi ambient i a reduir les emissions de CO2. A més, els focus de leds són reciclables i no contaminen el medi ambient.

D’altra banda, la substitució de l’enllumenat per tecnologia led té un cost significatiu, però a més de reduir el consum de forma substancial, disposa de major vida útil, la qual cosa permet reduir les despeses en recanvis i manteniment de la instal·lació.

Granel afirma que “hem elegit la Casa de la Cultura perquè és un dels edificis públics més emblemàtics de la nostra ciutat, que rep diàriament la visita de centenars de persones que accedeixen a la biblioteca municipal, associacions, aules, museu arqueològic, actes o exposicions, que en ella es desenvolupen i per tant és una inversió que van a poder gaudir un important nombre de veïns i veïnes.”

La substitució de l’enllumenat es realitzarà en dues fases, de manera que a principis del 2017 tot el sistema d’il·luminació de la Mercé serà amb tecnologia led, la qual cosa supondrà a partir d’aqueix moment un estalvi energètic proper al 70%.