Aquesta setmana comencen les obres del bulevard cap al port de Borriana que serà l’eix fonamental per a cohesionar el municipi, amb carril bici i un vial per a passejar. El nostre company i primer tinent d’alcalde de Borriana, Vicent Granel, ens detalla el procés per a aconseguir aquesta inversió i les avantatges que ens oferirà la nova infraestructura.

Segons Granel: “La carretera del Port passarà a ser un bulevard que suposarà comptar amb una millor conexió per a tots els ciutadans. Al mateix vial, restaurat per a vehicles, se sumarà un carril bici i una zona de passeig amb arbres. D’aquesta manera la zona marítima tindrà un contacte directe amb el casc urbà i vertebrarà la vida social de tots els borrianencs i borrianenques.

En poc més d’un any de canvi a Borriana, l’accés a la platja canviarà per complet, convertint una simple carretera sense serveis, en una avinguda de les més importants de la ciutat. Les obres suposaran al voltant del milió d’euros, amb aportacions de la Generalitat i de l’Ajuntament a parts iguals.

Granel ens refreda la història d’aquesta infraestructura: “Cal tirar la vista enrere i recordar que el futur bulevard va tindre una llarga vida en papers i fotografies, però cap en fets. En 1997 es va realitzar el primer projecte del nou vial amb la promesa del PP que la Generalitat se’n faria càrrec. Per Borriana han passat consellers a signar protocols i convenis, l’última d’elles, l’exconsellera d’Infraestructures, Isabel Bonig, que va prometre en 2008 un conveni per dur a terme l’obra perquè era “primordial”. No obstant això, ha sigut ara quan, des del nou govern, hem reivindicat i apostat per a què l’antiga carretera del Port es convertisca en una realitat, construint un bulevard amb carril bici i un passeig perquè els veïns i veïnes de Borriana puguen estar ben connectats amb la zona marítima. Amb els governs del PP, Borriana portava des del 2003 amb un protocol signat amb la Generalitat Valenciana, que no van ser capaços de complir en dotze anys.”

El més important per a Granel és que: “La millora de les comunicacions amb la zona marítima serà l’eix fonamental per a cohesionar el municipi de Borriana, ja que els veïns i veïnes podran gaudir d’un vial en el qual es podrà passejar de manera segura, sense embotellaments, ni problemes de tràfic. Una avinguda nova per al nostre poble.”