La coalició nacionalista fa una valoració positiva del festival amb les millores de trànsit, organització, aparcament i neteja.

La coalició Compromís per Borriana emplaça a treballar per a consolidar l’Arenal Sound a Borriana. El portaveu, Vicent Granel, ha assegurat que «l’Arenal Sound no es pot concebre sense Borriana. Ací és on va nàixer i on ha de continuar», i «tenim clar que ha de tindre el màxim benefici per a la població i les mínimes molèsties per al veïnat» i que «la ciutadania puga sentir com a propi el festival».

Una volta acabada la setena edició de l’Arenal Sound, cal «definir com més prompte millor la pròxima i les següents edicions del festival i treballar per seguir millorant en tots aquells aspectes que han funcionat de manera positiva, i minimitzar o modificar aquells altres susceptibles de canvis». «Hem demanat seure a parlar amb els organitzadors per tal d’acordar les condicions necessàries que siguen positives per a les dos parts».  «Volem seguir millorant en futures edicions, però això només es pot fer amb les idees clares, que cal tancar amb l’organització de l’Arenal Sound el més prompte millor, i aconseguir les millors condicions possibles». A Compromís «tenim clar que cal conjugar d’una banda l’oci dels ciutadans de Borriana que són assistents actius del festival i d’una altra banda el dret al descans dels ciutadans que no hi assistixen».

Compromís aposta pel festival i per «compatibilitzar la qualitat de vida dels residents amb una oferta cultural i lúdica per a la gent més jove i, en particular, de tot tipus de públic en general» i, el que és més important, «cal establir sinèrgies més positives que les que s’han produït en l’edició actual entre l’empresa i l’ajuntament amb la finalitat d’eliminar incerteses i tindre definida en un període de temps raonable l’edició de l’any vinent i les següents».

Per altra banda, Compromís fa una valoració «molt positiva» de l’última edició del festival. En els últims dos anys s’han modificat les condicions de l’Arenal Sound i, amb els canvis introduïts, com les mesures acústiques i tècniques i els canvis d’ubicació, ha millorat substancialment la logística del festival. Enguany «s’han reduït les molèsties en la zona marítima, millorat el trànsit i accessos a la població, facilitat l’aparcament de vehicles i minimitzat els dies d’ocupació de la zona de la platja, i els serveis de neteja han funcionat adequadament».

A més a més, els veïns i veïnes de Borriana han vist amb bons ulls la ubicació d’enguany, la qual ha millorant l’accés, ha aproximat el festival al nucli urbà, cosa que els comerciants locals han agraït, i ha alliberat la zona marítima d’una gran concentració de tràfic rodat. Per últim, Granel ha volgut donar les gràcies a la Policia Local, Policia Autonòmica, Guàrdia Civil i altres cossos de seguretat pel treball realitzat durant tot el festival, i ha fet un reconeixement explícit al treball dels promotors del festival per l’esforç realitzat durant els últims mesos de treball continu per trobar la millor solució possible.