COMPROMÍS PER BORRIANA RECLAMA QUE LA GUARDERIA INFANT FELIPE SIGA PÚBLICA

1. GuarderiaCompromís per Borriana aposta per una escola infantil de 0 a 3 anys reglada i de gestió pública i gratuïta

El portaveu de Compromís per Borriana, Vicent Carda, ha demanat aquest matí al Govern municipal que “mantinga el caràcter municipal de la Guarderia infantil Infant Felipe i que no busque la seva rendibilitat econòmica, ni menys encara la seva privatització”, ja que segons Carda “Borriana compta amb una bona oferta privada i en canvi la Infant Felipe és l’única municipal”. Així mateix des de Compromís per Borriana també s’ha proposat el canvi de nom per a la nova escola infantil.

El portaveu de Compromís per Borriana considera que “és una bona notícia per a Borriana que s’haja aconseguit la cessió, i que en un futur torne a ser de propietat municipal, un solar i un immoble que va començar tota la seva tramitació, fa prop de 25 anys”. Per a Carda, “seria lamentable que ara que estem davant el final de tot el procés, i quan la Generalitat Valenciana pot convertir la guarderia en una escola infantil, que arribe el PP i pense més en la seva privatització que a oferir un servei públic i gratuït pels veïns de Borriana”. Segons el portaveu de Compromís per Borriana, “la privatització dels serveis públics és una forma de rentar-se les mans i no assumir la responsabilitat que li correspon davant les necessitats dels ciutadans, per això des de Compromís per Borriana apostem per una escola infantil pública i gratuïta”.

En aquest sentit, Vicent Carda, ha destacar que “cal aconseguir que la guarderia Infant Felipe passe a ser un Centre d’Educació Infantil de Primer Cicle, de 0 a 3 anys, i amb això optar a totes les ajudes que des del Govern autonòmic i central existeixen per al primer cicle educatiu, i que tant els governs autonòmic com el central incompleixen en la seva implantació en el sistema educatiu any darrere l’altre”.

El portaveu de Compromís per Borriana demana a la responsable d’Educació, Ana Montagut, que “espavile, vaja adequar les instal·lacions de l’actual guarderia per complir amb la normativa autonòmica, i gestione la nova Escola Infantil de 0 a 3 anys baix l’esperit per la qual va ser creada; la de conciliar la vida familiar i laboral de les treballadores dels magatzems de taronges i aquelles persones que necessiten un major suport social, i sobre tot perquè hi haja una oferta pública i gratuïta a Borriana del Primer Cicle d’Educació Infantil, tant necessari en aquest moments de crisi”.