COMPROMÍS PER BORRIANA PROPOSA UN PLA DE MOBILITAT SOSTENIBLE PER A TOTA LA CIUTAT

Vicent Carsemana-europea-movilidadda proposa implantar a Borriana el lloguer de bicicletes públiques


El portaveu de Compromís per Borriana, Vicent Carda, ha informat aquest matí de la celebració aquests dies i fins al proper 22 de setembre, de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible. La campanya “!Mou-te per un aire més net!” impulsada per la Unió Europea, se centra fonamentalment en tres tipus d’accions: promoure el transport alternatiu al cotxe, informar i sensibilitzar a la població sobre l’estat actual de la mobilitat i les seves conseqüències en el plànol de la contaminació, i proporcionar una visió diferent de les ciutats gràcies a la restricció del tràfic motoritzat a certes zones. Des de Compromís per Borriana “denunciem que ni durant la Setmana de la Mobilitat, ni en el que portem de legislatura, el Govern del PP ha presentat acció, proposta o campanya per promoure una ciutat més sostenible i lluitar per això”.


Pla de Mobilitat Sos
tenible de Borriana

Vicent Carda ha proposat “un Pla de Mobilitat Sostenible que contemple accions de reducció del trànsit privat imprescindibles també per reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle i la contaminació”, el portaveu de Compromís per Borriana considera fonamental “la creació d’una xarxa de carril bici a la ciutat i als poblats marítims i la millora de les voreres en tota la població, així com la introducció en el casc urbà i la resta del munici del transport i la bicicleta pública”.

 Compromís per Borriana presenta un Decàleg per la Mobilitat Sostenible

El portaveu de Compromís per Borriana, ha presentat un Decàleg Sostenible com a proposta dins de la Setmana Europea de la Mobilitat amb els següents apartats:


1. Creació d’un Pla d
e Mobilitat Sostenible.

2. Control estricte de velocitat.

3. Pacificació del tràfic a la ciutat, amb “zones 30” (on no es permet depassar els 30 km/h) que permetin la coexistència dels diferents usuaris dels carrers, amb prioritat a vianants i ciclistes.

4. Un Disseny territorial que distribueixi les activitats impedint el continu augment de les distàncies.

5. Creació de transports públics i la seva accessibilitat, que permetin la combinació de la bicicleta.

6. Implantació del lloguer de bicicletes públiques.

7. La Implantació d’una Xarxa Bàsica de Carrils Bici i manteniment dels existents.

8. La Recuperació d’entorns urbà.

9. L’Aplicació de la legislació sobre Qualitat de l’Aire.

10. El Control estricte de sorolls, mitjançant creació i l’aplicació del Mapa de Sorolls.


Segons Carda, “resulta evident que, canviant les pautes de mobilitat per part dels ciutadans (caminar, utilitzar la bicicleta i el transport públic), aquests tenen l’oportunitat de millorar la qualitat de l’aire i, per tant, el seu benestar”.