COMPROMÍS PER BORRIANA ELABORARÀ UN PLA D’IGUALTAT I LLUITARÀ CONTRA L’ESCLETXA SALARIAL ENTRE HOMES I DONES

Compromís per Borriana ha presentat aquest matí algunes mesures per a donar resposta i Inma Cardacorregir la realitat social discriminatòria cap a les dones. La candidata a les eleccions municipal per la coalició nacionalista i d’esquerres, Inma Carda, ha destacat que “és necessari i urgent elaborar un Pla per a la Igualtat entre Dones i Homes, un Pla que treballe en la resposta de major actuacions en el món laboral i social, especialment”. Segons Inma Carda, les corporacions locals, per ser les administracions més properes al ciutadà, “tenim una gran responsabilitat en la promoció d’una societat més igualitària i més justa”.

La candidata de Compromís per Borriana ha mostrat el seu compromís amb l’elaboració també d’un Pla d’Acció Municipal contra la Violència de Genere, així com la seua diligència en la implementació d’aquest. Eina que “ens ha de permetre com a municipi avançar en l’eliminació de la Violència Masclista i continuar millorant la nostra acció”.

Per a Inma Carda, la tasca fonamental en les polítiques d’igualtat d’un Ajuntament “és el Pla d’Igualtat entre Dones i Homes Municipal. Permet intervindre de forma sistemàtica i programada, marcant determinats objectius, estratègies, accions, terminis i recursos per aconseguir-los”. El Pla d’Igualtat Municipal, té un caràcter transversal a totes les àrees de l’Ajuntament, ja que la igualtat ha de ser el principi que vertebre la política municipal. Però inclou mesures, que es dirigeixen no només a l’Administració, sinó també a la ciutadania, per eliminar discriminacions per raons de gènere en qualsevol àmbit: polític, social, econòmic, esportiu, afectiu, educatiu, etc.

D’altra banda, Inma Carda ha destacat que “existeix una problemàtica relativa a la discriminació salarial de les dones que cal enfrontar”. A dia d’avuí, continuen produïnt-se situacions de gran desigualtat entre dones i homes en tots els àmbits, però especialment al laboral i al salarial, on el salari mitjà de les dones no arriba a un 80% del dels homes. A l’escletxa salarial se li ha d’afegir una major segregació ocupacional de les dones que pateixen la temporalitat i la contractació a temps parcial no voluntària amb major intensitat.

PROPOSTES PER LA IGUALTAT A BORRIANA:

PRIMER- Elaboració en el primer any de legislatura d’un Pla d’Igualtat Municipal. Així com, la posterior implementació, avaluació i planificació del mateix amb garanties pressupostàries posteriors que garantisquen la seua aplicació, implementació, avaluació i difusió.

SEGON- Totes les Entitats Públiques de Borriana desenvoluparan en el període d’un any, els Plans d’Igualtat corresponents i el sotmetran a aprovació Municipal.

TERCER- Desenvolupar un Pla d’Igualtat Retributiva, on es treballe amb l’àmbit social i empresarial de Borriana la reducció de l’escletxa salarial entre homes i dones, introduint la lluita contra la desigualtat salarial dintre dels Plans d’Igualtat de les empreses. Principalment amb aquelles empreses que treballen per a l’Ajuntament de Borriana.