El Servei de Normalització Lingüística programa el concert Candela Roots, Mox i Assekes que tindran lloc a la plaça de la Mercè el proper dissabte dia 10 de setembre
El regidor de Compromís, Santiago Zorío, ha presentat la segona edició del Sona Borriana que se celebrará el segon dissabte de les festes de la Misericòrdia de Borriana a la plaça de la Mercè.
Zorío ha explicat durant la presentació del cartell que arriben tres grups de música en valencià fins a la ciutat, per a “la segona edició del Sona Borriana que se celebra, entre d’altres raons, per a recuperar eixa part de la cultura del País Valencià que s’havia quedat en l’oblit com és la música en la nostra llengua. Cal posar l’accent que és llengua oficial a la nostra terra, per això, esglaó a esglaó, volem recuperar la seua presència en el nostre dia a dia”. Zorío ha volgut deixar clares les raons i motivacions que fan necessària la celebració d’aquest tipus de concerts: “volem que una llengua com el valencià torne al primer plànol del que mai hauria d’haver eixit, per això recordem que una llengua no mor perquè els nouvinguts no l’aprenen, sinó perquè aquells que la coneixen no la utilitzen”.
Dins el cartell del Sona Borriana, arribaran fins a la ciutat un total de tres grups que tenen el valencià com a llengua d’expressió en les seues lletres. Assekes és un grup de la Ribera Alta que combina ritmes ska amb diferents estils de rock alternatiu, rumba o música popular, i fins i tot incorpora sons més llunyans com l’skatepunk o el surf i tractant temàtiques que van des del context social i polític a la cultura pop universal. A l’escenari que s’instal·larà a la Mercè també hi pujaran els membres de Candela Roots, grup nascut a València fa tres anys i que recull l’experiència i el bon fer d’antigues formacions com Arròs Caldós. Reggae d’alta qualitat per a la darrera nit de festes de la Misericòrdia. I per últim, Mox compareixerà a l’escenari per repassar bona part de la seua llarga trajectòria durant els darrers 15 anys i mostrar perquè el seu disc Palifonies ha estat nominat a millor disc de rock, millor cançó de rock i millor producció als Premis Ovidi Montllor que premien al conjunt de la música en valencià.
L’experiència que l’any passat ja vam viure amb l’estrena del Sona Borriana, ja que tot i ploure va ser un concert amb nombrós públic i que va ser només la primera pedra per a seguir oferint música en valencià a les nostres comarques”. Zorió ha tancat dient que “s’ha de seguir treballant en la creació d’espais culturals en la nostra llengua, i que la gent veja i siga partícip de la importància i la normalitat que ha de tindre el fet de programar en valencià. A d’altres punts com La Maria, La Safor, La Vall d’Albaida o la Ribera ja fa més temps que es fa, així que s’ha de continuar apostant perquè a La Plana Baixa i la resta de comarques del nord també siga una realitat”.