COMPROMÍS DESTACA EL TREBALL EN SERVEIS SOCIALS AMB UN AUGMENT DEL 173% EN INVERSIONS EN BORRIANA

La candidata a Corts Valencianes per Compromís, Inma Carda, destaca l’establiment de la Renda Valenciana d’Inclusió com un instrument de transformació de la societat

La candidata de Compromís per Castelló a les Corts Valencianes, Inma Carda, ha mostrat la inversió social que les polítiques del Govern de la Generalitat Valenciana han suposat a Borriana amb un increment del 173%, passant dels 191.000 euros en ajudes en 2015, als 523.100 que ja s’han realitzat en 2019. «Un canvi que es veu reflexat en la nostra ciutat, i en tot el territori valencià».

Carda ha estat acompanyada en l’acte «Polítiques socials del Govern del Botànic» de la Secretària Autonòmica de Serveis Socials i Autonomia Personal, Helena Ferrando, del Delegat del Consell per al Model Social Valencià, Xavi Uceda, i de la Directora General de Serveis Socials i persones en situació de dependència, Mercé Martínez.

Les inversions en Serveis Socials del Govern del Botànic en 2019 seran de 73,6 milions d’euros, el que suposa «un 195% més del que hi havia en 2015. La inversió per al sosteniment de l’equip de serveis socials municipals en 2015 era de 9,5M€, i en 2019 serà de 48,4M€, una inversió que s’ha multiplicat per 5, una mostra del que importa realment als governs de Compromís». Aquestes dades també es traslladen a Borriana, «en 2015 cada professional tenia un cens de persones per atendre a Borriana de 12.473 i ara en 2019 és de 2.502, o el que és el mateix, «el nombre de professionals que subvenciona la conselleria és de 12, i en xifra per habitant, s’ha passat d’una inversió de 5,54€/habitant en 2015 a 16,5€ en 2019».

Carda ha destacat que «les dades de la Renda Valenciana d’Inclusió a Borriana passen per tindre actualment 171 persones que reben l’ajuda, 131 registrades per resoldre en els propers mesos dins del termini que marca la llei», i recorda que «la inversió en ajudes que es realitzen des de la Conselleria de la Renda Valenciana d’Inclusió, és un estalvi que es fan la inversió social municipal, ja què eixes persones ja no tenen que recórrer a les despeses d’emergència».

A més a més, Carda ha recordat que «des de conselleria s’ha impulsat el canvi de local de Serveis Socials a Borriana, i el futur Centre d’Atenció Temprana».
Ferrando ha explicat el treball realitzat junt a la Plataforma per la Dependència de Castelló, «amb el que ens hem reunit en 14 ocasiones des de gener del 2017, així com de les organitzacions que representen a persones de la terecera edat i diversitat funcional».

En l’apartat de la dependència, «s’han creat 700 noves places de diversitat funcional en tot el País Valencià, arribant a tindre 4.000 places». Pel que respecta a Borriana, Ferrando va estar en contacte per «resoldre els problemes de personal de la residencia de tercera edat de Borriana que arrossegava una gestió de falta de personal de l’època del govern del PP». I pel que fa a dependència, «en març hi havia 250 valoracions fetes i un nivell d’execució del 84,46%, un avanç molt important, que estem millorant dia rere dia».

Per la seua banda, Xavi Uceda ha donat a conèixer l’estudi i la redacció de lleis que «han rebut el consens per part del teixit social i de col·legis professionals», com ara la Llei de Renda Valenciana d’Inclusió i la llei de Serveis Socials Inclusius, «pionera en l’estat espanyol i capdavantera,a ja que transforma les pràctiques assistencialistes i caritatives d’èpoques passades per una concepció moderna de drets subjectius, i declarar els Serveis socials universals, d’interès general i essencials».

Carda ha anunciat que «queda molt de treball per fer», i cal liderar el proper Govern del Botànic per «desplegar la nova Llei de Serveis Socials Inclusius, per garantir els drets socials de la ciutadania. I en aquest sentit, dissenyar el Sistema d’Informació Valencià en Serveis Socials, per poder desenvolupar la Història Social Única, i crear el Comitè Valencià d’Ètica per vetlar per un funcionament professional i de qualitat, amb garanties i empatia en els serveis socials».