Compromís per Borriana denuncia la celebració d’un acte militar en la ciutat , que a més tindrà un cost econòmic per a les arques municipals. El grup municipal, amb el suport total per part de la militància en la ciutat, ha decidit desmarcar-se de l’organització, d’un esdeveniment en el qual l’exaltació dels valors militars és la protagonista, en aquest cas, amb l’agreujant que el cos que exhibirà les seues tècniques serà la Guàrdia Reial, grup que escorta al monarca espanyol i la seua família.

Una de les principals preocupacions és el cost que tindrà l’organització d’aquest esdeveniment per a les arques municipals, en un moment en el qual estes pateixen una de les pitjors situacions econòmiques que es recorden, a causa de les múltiples sentències que estem pagant de l’anterior executiu popular.

Així mateix, des de Compromís es posa de manifest que aquest acte, és innecessari, puix que exalta novament la militarització d’una societat «plena de desigualtats i en la qual s’agita la bandera de la crispació diàriament».

Des de la tolerància i el respecte a la llibertat d’expressió, Compromís per Borriana, com a ens valencianista, destaca també la necessitat de seguir treballant en la defensa de la cultura i identitat de la nostra terra, actualment minoritzades i amb el suport mínim per part d’algunes institucions. Cal recordar que la Guàrdia Reial compta amb un pressupost suficientment elevat per a organitzar els seus actes i no necessita de cap suport institucional. “Reiterem que, com a partit d’esquerres i progressista, el nostre objectiu és donar resposta als problemes reals dels veïns i mentre estiguem a l’equip de govern anem a denunciar tot allò que considerem injust i fora de lloc, especialment si afecta a la majoria silenciosa, que representa un alt percentatge dels veïns i veïnes”.