Compromís amb les dones, compromís amb la vaga feminista

COMPROMÍS ANIMA A LES DONES DE BORRIANA A PARTICIPAR EN LA VAGA FEMINISTA DEL 8 DE MARÇ

La coportaveu de Compromís per Borriana i regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Borriana, Maria Romero, ha animat aquest matí a les borrianenques a participar en la Vaga Feminista de demà dijous, 8 de març.

Compromís per Borriana dóna suport a la vaga feminista, convocada per al 8 de març pel moviment feminista, i convida a totes les persones a participar dels actes que des de la Regidoria d’Igualtat s’han organitzat a Borriana, així com assistir a la manifestació de València i a la concentració de Castelló de la Plana. A més, anuncia que la regidora de Compromís per Borriana, Maria Romero, secundarà la vaga i participarà en els diferents actes programats per a demà amb motiu de la vaga.

Maria Romero ha manifestat que “la vaga feminista és una protesta global on les dones ens hem agermanat per a fer visibles les desigualtats que patim arreu del món pel fet de ser dona. Una oportunitat on fer palesa la necessitat que la meitat de la població no tinga més privilegis que l’altra. Una vaga on les dones no treballem ni en l’àmbit laboral remunerat, ni en totes les altres facetes no remunerades que són les que sostenen la vida i no són tingudes en compte pel sistema patriarcal imperant”.

La regidora de Compromís per Borriana ha assenyalat que “una societat en què les dones guanyen menys que els homes, una societat on el 50% d’ella està per damunt de l’altre 50%, és una societat malalta i entre tots i totes cal sanar-la i recuperar-la”. Maria Romero ha posat èmfasi en la desigualtat salarial, manifestant que “Borriana no és diferent en aquest aspecte, l’impacte de la crisi ha empitjorat encara més l’escletxa que hi ha entre els salaris dels homes i les dones”.

Des de Compromís per Borriana s’anima a eixir al carrer i reivindicar una igualtat real, “demà, 8 de març hem d’eixir al carrer per a mostrar el nostre rebuig als masclismes que s’amaguen en l’escletxa salarial, en la feminització de la pobresa, en el treball domèstic, en la criança, en les violències masclistes, en les distintes opressions i marginacions per orientació i expressió sexual, i en tantes i tantes situacions de desigualtat”.

Per tot això, les dones de Compromís per Borriana ens sumem a la vaga feminista que promouen les dones d’arreu del món. Perquè fer política és sobretot escoltar la ciutadania i donar-li suport.

Arxivat en: Igualtat, Local

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *