EL MINISTERI D’HISENDA DEL PP MENYSPREA ALS BORRIANENCS AMB LA SUBHASTA DELS TERRENYS DE L’ARENAL

Compromís lamenta que l’alcaldessa de Borriana no comunicara als membres del Govern Municipal i a l’oposició la subhasta en temps

L’Executiva de Compromís per Borriana ha fet públic aquest matí la seua valoració sobre la subhasta dels 16.000 m2 de terrenys en L’Arenal i que han segut adquirits per una empresa. El Secretari Local de la coalició progressista, Pep Nos, ha lamentat que “el Grup Municipal de Compromís per Borriana i la direcció de la coalició ens vam enterar de la subhasta molt després de la seua publicació en el BOE i BOP, i amb la decisió presa per part de l’alcaldessa d’allò que anava a fer l’Ajuntament, la qual cosa ens preocupa i molt, perquè formem part del Govern de Borriana, i perquè aquest tema és vital per a Borriana”.

Per a Pep Nos, “no comunicar-nos la subhasta dels terrenys de l’Arenal no té cap sentit, perquè més prompte o tard tots ens haguérem enterat, des de Compromís per Borriana pensem que l’alcaldessa, Maria Josep Safont, no sols ens haguera tingut que comunicar el que passava a tot el Govern Municipal, sinó que també a la resta de forces polítiques que formen part de la Corporació Municipal”.

Des de Compromís per Borriana, volem deixar clar que “nosaltres assumim la part que ens correspon de responsabilitat política, però ací hi han dos forces polítiques que tenen més responsabilitat; per una part el PP que ha segut que ha venut els terrenys de l’Arenal, el senyor Montoro, ministre d’hisenda del PP és el màxim responsable de la venda dels terrenys, perquè l’Ajuntament de Borriana no els ha venut, que quede clar”. Ara bé, els nacionalistes consideren que “l’alcaldessa de Borriana ho ha fet mal en no traslladar la informació que tenia a la resta de la Corporació Municipal, per a buscar una estratègia consensuada entre totes les forces polítiques amb representació municipal”.

Des de Compromís per Borriana volem manifestar que els terrenys subhastats representen el 5% dels 250.000 m2, què des de la dècada dels vuitanta, l’Ajuntament de Borriana ha reivindicat aquests terrenys al Ministeri, tan com a cessió o com a compra. Des de fa més de trenta anys en aquets terrenys existeix serveis municipals com carrers i canalitzacions d’aigua i llum, existeix una servidumbre des de sempre.

Pel que fa a l’actuació del Ministeri d’Hisenda, la considerem “prepotent i fora de lloc entre administracions, un menys preu als veïns i veïnes de Borriana”. Des de Compromís per Borriana pensem que si per part del Ministeri haguera hagut voluntat de negociar amb l’Ajuntament de Borriana “hi han altres formes per a fer-ho i no la més valenta, la de la subhasta, haguérem pogut aplaçar la subhasta i començar a negociar entre les dos administracions, però el senyor Montoro i el PP necessiten molts diners per a fer front als forats que han fet durant aquests anys”. A més el PP de Borriana era sabedor d’aquest fet des de feia temps i ha estat callat fins que s’ha produït la subhasta.

Compromís treballarà per a que els terrenys de L’Arenal formen part del projecte mediambiental i d’oci per a Borriana, i es puguen desenvolupar. Amb aquesta idea, el pròxim any es portarà a terme el Pla Director de L’Arenal, en el que la ciutadania podrà decidir que poder fer en tota l’explanada de L’Arenal, i en el que aquests terrenys estan inclosos, a l’igual si hagueren segut del Ministeri. Tot un projecte que implicarà la construcció d’instal·lacions i serveis i que aquests terrenys ara subhastats formen part d’ell.

Des de l’Excutiva de Compromís per Borriana traslladarem a la resta de forces polítiques de l’Acord per Borriana, PSOE i Podemos, la convocatòria de la Comissió de Seguiment de l’Acord per Borriana per tal de manifestar-los la nostra preocupació i malestar davant d’actuacions com aquestes .