Dos Anys de Govern Amb Compromís

El dimarts, 13 de juny, va fer dos anys que Compromís per Borriana va entrar a formar part del govern de la nostra ciutat. Dos anys que han servit per perseguir el nostre objectiu: #RecuperemBorriana. Recuperar la imatge i el progres d’una ciutat que havia quedat oblidada, i que ara reviu amb els seus veïns i veïnes. Una ciutat que veu com en dos anys s’han aconseguit objectius que abans eren impensables, com l’enderrocament de l’Antiga Paperera i l’antic I.E.S Llombai, la construcció del nou Col·legi Cardenal Tarancón, que estarà llest per al proper curs, i la nova Avinguda al Port. El nou vial al Port ha transformat en poc de temps la vida dels borrianencs i borrianenques, que ara veuen la zona marítima molt més a prop que abans.

En només dos anys, Borriana ha aconseguit la major ajuda europea que ha rebut aquesta ciutat. Els Fons Feder aportaran als nostres veïns i veïns un total de 10 milions d’euros entre les inversions europees i municipals, per abordar solucions a projectes com l’Arenal, la rehabilitació del Casc Antic, la millora del Clot, l’entorn de Sant Blai, el Mercat Municipal, o dignificar el barri de La Bosca. Reptes que ens esperen per als propers anys a la nostra ciutat, i que hem d’estar contents per haver-los aconseguit.

En Polítiques Ocupació, Borriana torna a tindre després de set anys una Escola Taller on 10 joves es formaran i podran incorporar-se al mercat de treball. Set anys de polítiques d’ocupació abandonades, que ara es recupera amb l’aportació de Salaris Joves, de contractacions amb plans per a persones desocupades continues, que han estat sis mesos treballant per poder recuperar els seus treballs.

El Comerç ha reviscolat amb la creació de la seua Federació i amb el Consell Local del Comerç s’ha signat un conveni anual de col·laboració que fa palès la voluntat de treballar sempre al costat dels comerços. En Mercats Municipals, s’ha municipalitzat el mercat de la mar i s’ha establert un contacte directe amb els mercaders.

En Polítiques d’Igualtat i de Gènere, Borriana compta en l’actualitat amb una Agent d’Igualtat a temps complet, per atendre les necessitats de la ciutat, s’ha iniciat el treball tan necessari de la regidoria amb campanyes específiques per a dates tan importants com el Dia Internacional de la Dona, el de la salut de la dona, el de l’orgull LGTBI o el Dia Internacional Contra la Violència de Gènere. A més a més, en els dos anys de govern hem fet visibles les reivindicacions de col·lectius, abans oblidat, com el LGTBI, treballem per instaurar un protocol institucional d’actuació front a casos de violència de gènere i transformar la ciutat per a que siga el lloc tolerant, igualitari, solidari i d’oportunitats per a tots.

A Turisme, cal centrar-se en el nou Pla Estratègic de Turisme que ens donarà les claus per on dirigir-nos i convertir Borriana en una ciutat turística, centrada en el sector serveis, al que li acompanya la futura creació de l’Àrea Camper per a caravanes a la nostra ciutat. La imatge a les nostres platges canvia amb el retorn de les dutxes i fent unes Platges Accessibles amb passarel·les fins a la vora de la mar, i canviadors per a gent amb diversitat funcional. A més a més, la creació de noves Rutes Turístiques de la Guerra Civil, la Llotja i el Port, que han aconseguit atraure a visitants, sumat a la Promoció Gastronòmica aconseguida amb l’ajuda dels hostalers de la nostra ciutat. En Agricultura, lluitem per un Preu Just de la taronja, amb veu a Europa i a València. En Normalització Lingüística estem normalitzant la nostra llengua, el Valencià, i fent del seu ús una eina a l’abast de tothom, estem dignificant la llengua dels valencians.

La Cultura ha tornat als carrers de Borriana. La programació cultural de la ciutat ha dinamitzat associacions, veïns i veïnes. Activitats i iniciatives es combinen entre el carrer i el Teatre Payà donant a la societat borrianenca l’oxigen necessari per reviscolar. L’EMAC, Maig di Gras, Teatre a la Torre del Mar, les exposicions, la recuperació de la Memòria Històrica, els conta contes al carrer, la recuperació del Festival de Danses, i l’oferta de teatre, dansa i música al Teatre Payà completa una programació que ha fet que Borriana torne a ser capital cultural. A Esports, en dos anys, i amb l’ajuda dels Clubs Esportius, s’han recuperat les Lligues Escolars Esportives, un fet que feia temps que no ocorria a la nostra ciutat. El treball per promoure altres esports desapareguts a la nostra ciutat ha sigut un dels objectius principals, aconseguint la creació del Club d’Atletisme, el Club de Handbol, l’Escola de Pilota Valenciana, i la potenciació dels Esports Nàutics, per a que tots els menuts de Borriana coneguen l’oferta que hi ha a la nostra ciutat.

I tot això ha segut possible gràcies al treball dels nostre regidors i regidores, Vicent Granel, Santi Zorio, Inma Carda i Maria Romero, però també a l’espenta que cada dia ens doneu els borrianencs i borrianenques, persones valentes, #ValentesComTu que fan possible que Borriana avance i desperte del seu malson. Des de Compromís per Borriana treballem perquè ens cal que entre tots i totes #RecuperemBorriana i ho volem fer als costat de les nostres veïnes i veïns, colze a colze, amb un somriure.

Arxivat en: Local

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *