La nostra agricultura i pesca a debat

EL PORTAVEU DE COMPROMÍS AL PARLAMENT EUROPEU, JORDI SEBASTIÀ, PARLARÀ DE L’AGRICULTURA I LA PESCA DAVANT ELS REPTES EUROPEUS
Jordi Sebastià: “La UE ha de vetllar per la seguretat i la sanitat vegetal, i sobre tot per la producció agrícola pròpia”


Organitzat per Compromís i el Bloc de la Plana Baixa, el dimecres 19 d’abril a les 19,30 tindrà lloc a Borriana la xarrada que el portaveu de Compromís al Parlament Europeu, Jordi Sebastià, oferirà sobre els nous reptes que planteja la Unió Europea en matèria agrària i pesquera. Jordi Sebastià ja va advertir del perill per a la citricultura valenciana de l’entrada sense cap control del cítrics de Sud-àfrica i va presentar la proposta per tal de rebutjar esta entrada.
Al mes de desembre la proposta de la Comissió Europea de rebaixar els criteris de control fitosanitari per a fruites i verdures va ser rebutjada pel Parlament Europeu. Però tal com ha apuntat Jordi Sebastià “Ens trobem que al mes de gener la Comissió va presentar de nou el mateix text, rebutjat pel Parlament, als membres del Comitè Permanent de Sanitat Vegetal”. Ara ens trobem amb informació que s`ha fet pública recentment de l’Associació d’Exportadors de Cítrics de Sud-àfrica, sobre la disparitat de criteris en les inspeccions fitosanitàries entre els ports de l’Estat Espanyol i els de Països Baixos. Les dades diuen que des de 2015, els exportadors de cítrics de Sud-àfrica, ja no envien les seues mercaderies pels ports espanyols, on les mesures de seguretat són molt més rigoroses, sinó que ho fan a través del port de Rotterdam, on els controls fitosanitaris són més flexibles.
Per al portaveu de Compromís al Parlament Europeu “Es dóna la circumstància què els controls fitosanitaris de Rotterdam estan en mans d’una empresa privada, gestionada pels propis importadors de fruites i verdures holandesos”.
Per a Jordi Sebastià “No podem permetre que la Comissió Europea ignore les decisions del Parlament Europeu, òrgan on resideix la representació de la voluntat de la ciutadania europea, per tant hem realitzat les preguntes oportunes i hem denunciat públicament aquesta anomalia que esperem no es torne a repetir. La UE ha de vetllar per la seguretat i la sanitat vegetal, i sobre tot per la producció agrícola pròpia”.
D’estos temes i altres parlarà, el portaveu de Compromís al Parlament Europeu, Jordi Sebastià, el dimecres 19 d’abril a les 19,30 h. en el Cercle Fruiter de Borriana, al carrer Sant Vicent 18.

Arxivat en: Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *