Junt a Benicarló-Vinaròs i Castelló de la Plana, és l’única ciutat que accedeix a les subvencions europees de cara al proper any després dels projectes presentats durant el primer mes de l’any.

Els membres de l’equip de govern de Borriana han celebrat aquest mateix matí l’anunci a través del Butlletí Oficial de l’Estat de la concessió de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) pertanyent als Fons FEDER europeus. En poc més d’un mes i mig, els tècnics municipals i les diferents regidories implicades en la sol·licitud, van redactar tot un seguit de projectes per a la modernització del model de ciutat actual.

Les actuacions del Pla EDUSI es divideixen en quatre línies de finançament:

La primera de prop d’1.000.000 € per a Tecnologies de la Informació en administració electrònica i smart cities, en concret, per a modernització de sistemes, xarxa interconnexió municipal i apps de vies públiques, turisme i serveis socials.

En la línia d’Economia Baixa en Carboni, es podran invertir 1.050.000 € en mobilitat urbana sostenible (carril bici-per als vianants al Grau, actuacions pàrquing i accessos estació i implantació vehicles elèctrics) i 1.550.000 € en eficiència energètica i energies renovables (en instal·lacions esportives, en edificis municipals i coberta mercat municipal). En total, 2.600.000 €.

Un total de 3.170.000 € es destinaran a la línia de Medi ambient i Patrimoni per al foment del patrimoni artístic i cultural, 1.320.000 € (Ermita Sant Blai, refugi anti-aeri Camí Onda, Rehabilitació Casa Cultura i Xarxa Museus, i Regeneració del Casc Històric) i a millora d’entorn urbà i medi ambient, 1.850.000 € (parc urbà L’Arenal, Regeneració ambiental Clot Mare de Deu i actuacions en parcs urbans i zones verdes).

Finalment, en la línia d’Inclusió Social i Lluita contra la Pobresa, es van sol·licitar 2.830.000 € que s’invertiran en Regeneració Física, Econòmica i Social en Àrees Degradades amb actuacions en La Bosca, antic escorxador, antic ambulatori, carrer Raval i un Pla d’Igualtat, Eradicació de la pobresa i Foment de l’Ocupació.