El futbolí s’ha adquirit per al programa «Prevenció i Inserció Social» per a joves del centre social Antonio Pastor

El portaveu de Compromís, Vicent Granel, ha lamentat profundament les declaracions i dubtes llançats pel PP davant l’adquisició d’un futbolí destinat al programa «Prevenció i Inserció Social» per als joves del centre social Antonio Pastor de Borriana.

Granel ha criticat que «no podem consentir unes acusacions d’aquest tipus, i que llancen el dubte a l’opinió pública de l’adquisició d’un futbolí que té uns fins socials, i avalats per l’experiència de 30 anys de les professionals del centre social Antonio Pastor». Granel ha afegit que «l’actitud presa pel PP amb aquest tema és lamentable, i demanem una disculpa pública als professionals que defenen aquests tipus d’activitats per als joves que acudeixen a aquest centre».

El futbolí a què es refereix el PP està ubicat en el centre social Antonio Pastor des d’on es desenvolupa el programa “Prevenció i Inserció Social”», un centre amb educadors professionals i amb 30 anys de trajectòria i d’experiència que els avalen. El programa en qüestió va dirigit a «menors i adolescents».

Granel ha aclarit que «el futbolí està ubicat en un espai del centre anomenat ludoteca on a més del futbolí, es pot trobar també una taula de ping-pong, un armari de llibres per a llegir i una prestatgeria amb jocs didàctics i jocs de taula on els educadors, els menors i adolescents que per diferents motius assisteixen a les instal·lacions gaudeixen dels jocs, del temps lliure amb el respecte als valors de la convivència i on es fomenten actituds positives d’educació en el respecte col·laboració i solidaritat entre iguals». «Segons les professionals socials, la motivació que suposen recursos com ara el futbolí permet apropar als menors cap al centre i poder realitzar una intervenció social que permeta la utilització positiva del seu temps lliure», i per tant, «la validesa que se li ha donat a aquesta ferramenta, que és el futbolí, va propiciar que es realitzara la compra d’un de millor perquè permetera el joc de molta gent amb total seguretat».

La compra del futbolí s’ha realitzat a una empresa de Borriana, que «ha avalat el seu bon funcionament, seguretat i duració en el temps, cobrint, a més, la garantia corresponent així com l’assistència tècnica per al muntatge i per a les reparacions i/o manteniment», i és que, «realitzar accions socials no sols es tracta de donar un plat de menjar, sinó i també d’apropar a tota la joventut de Borriana altres necessitats, a les que també tenen dret».