Perquè tenim un compromís amb les persones

Borriana contractarà a 102 aturats agrícoles als mesos d’agost i setembreDesembocadura del Mijares 068

La regidora de Compromís per Borriana, Inma Carda ha presentat avui les novetats per a la campanya d’ajuda ocupacional per als aturats agrícoles per als mesos d’estiu

En concret el departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Borriana destinarà un total de 201.674 euros procedents del Servei Estatal Públic d’Ocupació a la contractació de fins a 102 treballadors que estiguen inscrits com a aturats dins del sector agrícola.

Malgrat el retard que aquest any ha sofert el període de resolucions de les ajudes per part del govern central, el primer dels torns de treball en els quals es dividirà als més de 100 contractats, iniciarà els treballs de manteniment, condicionament i neteja d’espais i camins rurals a partir del proper 1 d’agost. Tal com ha explicat la responsable de l’àrea de Promoció Econòmica municipal, Inma Carda, “estem molt satisfets de veure com, malgrat els problemes en la gestió de les ajudes que aquest any hem viscut amb l’administració central, superarem la xifra de cent persones a les quals es contractarà durant aquest estiu”. Enguany el programa destinat a l’ocupació dels treballadors del sector agrícola en atur, s’allargarà fins al 15 de setembre, quan els treballadors de l’últim dels torns hagen acabat el seu mes de treball.

Amb l’objectiu d’optimitzar al màxim la contractació dels 102 treballadors, s’ha dissenyat una sèrie de torns de treball que s’iniciaran el dia 1 d’agost en primera instància i el 16 del mateix mes, i pels quals s’han estructurat un total de dotze encarregats que dirigiran amb major control a la resta dels noranta treballadors . D’aquesta forma es cobriran les quatre memòries de condicionament en les quals està dividida la campanya. La primera d’elles que s’iniciarà amb l’arribada del mes d’agost servirà per al condicionament i neteja d’espais naturals, en concret els situats a la Torre Carabona i en els Horts d’oci construïts en la partida de Quarts de Calatrava, i per la qual es destinaran un total de 41.656 euros. La segona de les actuacions, que també es desenvoluparà durant el mes d’agost, afectarà als camins rurals de Vora Riu i adjacents i està dotada amb un total de 53.339 euros.

Les altres dues memòries estableixen que els treballs tant de condicionament com de neteja i pavimentació d’alguna de les zones en les quals es treballarà, s’iniciaran a partir del dia 16 d’agost i tindran lloc en el Camí Virrangues i les seues rodalies i en el camí d’Artana. Tots dos finalitzaran el 15 de setembre i també estaran dotats, cadascun d’ells, amb un total de 53.339 euros per al seu desenvolupament. Una de les grans novetats dins dels treballs que realitzaran els 102 aturats contractats serà la pavimentació de part dels camins que es troben en pitjors condicions.

Arxivat en: Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *