Borriana diu No a la violència de gènere amb una jornada de sensibilització per a previndre actituds masclistes

A Borriana s’ha commemorat el Dia Internacional contra la Violència de Gènere amb diversos actes de sensibilització entre l’alumnat de secundària, batxillerat i cicles formatius de la ciutat, així com amb una taula-col·loqui de conscienciació i prevenció de la violència de gènere a la Casa de Cultura La Mercé.

A la taula-col·loqui han participat la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Borriana, Inma Carda; tècnics de Serveis Socials; l’agent d’Igualtat d’InfOdona, representants de la Policia Local de Borriana, així com la autora de l’exposició fotogràfica, Abigail Tomás.

Per inaugurar l’acte, la nostra companya i regidora d’Igualtat de l’ajuntament, Inma Carda, ha llegit un manifest de rebuig d’aquests tipus de maltractaments masclistes.

Inma Carda ha destacat que “la violència contra les dones constitueix la manifestació més greu de la desigualtat entre dones i hòmens. Desafortunadament, cap societat està lliure d’aquesta desigualtat. Les manifestacions i expressions de violència i discriminació contra les dones pel fet de ser-ho, i de les xiquetes, han sigut i continuen sent evidents en la nostra cultura al llarg del temps. Per això cal tindre un compromís ferm per construir una societat més igualitària i més lliure i manifestar públicament el rebuig de comportaments masclistes”.

La regidora d’Igualtat ha finalitzat agraint “els treballs de sensibilització que han realitzat els i les alumnes d’ESO dels centres educatius Consolació, Illes Columbretes i Salesians, que ens han sorprés pintant els carrers amb missatges per combatre actituds de violència contra les dones, i els IES Jaume I i Llombai, que han pintat un mural en el Casal Jove on hem apreciat que és possible una societat inclusiva”. A més, la regidora ha ratificat “el compromís per part de l’ajuntament de treballar amb les escoles i instituts en jornades de sensibilització, així com de recolzar polítiques d’igualtat cap la ciutadania”.

Per a finalitzar l’acte s’ha inaugurat l’exposició fotogràfica de l’artista borrianenca Abigail Tomás amb el títol “De sobte vaig despertar”.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *