INMA CARDA (Compromís per Borriana) RESPON AL PP QUE L’AJUNTAMENT DE BORRIANA NO VOL PRIMAR LA PRECARIETAT LABORAL AMB CONTRACTES TEMPORALS I DE MITJA JORNADA

Inma Carda: “El vertader problema està en les 3.575 persones que el PP ha deixat a l’atur a Borriana”. Inma Carda

La regidora de Compromís per Borriana i responsable de Promoció Econòmica a l’Ajuntament de Borriana, Inma Carda, ha donat resposta a la sol·licitud formulada pel Partido Popular sobre les raons polítiques que han fet que Borriana no s’acollira al Pla Conjunt d’Ocupació i, entre d’altres motius, ho ha fet perquè “l’ajuntament no vol primar la precarietat laboral amb contractes temporals i de mitja jornada amb l’únic objectiu que baixe l’estadística de l’atur”.

Inma Carda ha explicat que “el Partido Popular intenta d’una forma alarmista i populista fer creure que el Pla Conjunt d’Ocupació de la Diputació de Castelló, on també participa la Generalitat Valenciana, és la panacea, quan en realitat no és més que un simple maquillatge que pretén amagar la greu situació laboral en què vivim”.

La Diputació de Castelló va obrir una convocatòria per a la contractació de persones en situació de desocupació a Borriana i contractar 18 treballadors i treballadores amb contractes temporals de mitja jornada i d’una duració de tres mesos. Per a Inma Carda, “el Govern municipal entén que és una oportunitat laboral per a 18 persones de les 3.575 desocupades que va deixar al mes de maig el PP a Borriana amb la seua gestió de l’ocupació, no obstant això entenem que no és l’administració local qui ha de promoure la precarietat laboral amb contractes temporals i de mitja jornada ni ningú, com pretén el PP”.

La regidora de Promoció Econòmica ha assenyalat que “tenim interés per transformar les polítiques d’ocupació a Borriana, raó per la qual cal apostar per les persones i posar els mitjans necessaris per dinamitzar el mercat laboral. Hi ha tres línies a seguir: Formació, Inserció laboral i Emprenedoria. Les estratègies per les quals apostem són tallers de formació en competències professionals i posar en marxa una agència de col·locació que realitze tasques de prospecció i intermediació per afavorir totes les persones desocupades de Borriana”.

Estes mesures suposen un canvi de rumb en les polítiques d’ocupació que ha gestionat el PP en els últims anys. Segons Inma Carda, “quan la crisi laboral s’intensifica al nostre municipi, el govern del Partido Popular decidix prescindir de certes mesures de foment de l’ocupació com ara els tallers ocupacionals, que es van deixar de sol·licitar i prestar a Borriana des de 2011, el Taller de Formació i Inserció Professional (TFIL) des de 2012 i el Pla Integral d’Ocupació (programa dirigit a la inserció laboral) des de 2012, i durant tots estos anys no s’ha fet res, absolutament res, com per a anar venint ara a donar lliçons sobre ocupació”.

Inma Carda ha fet referència a la política d’ocupació que ha gestionat l’anterior regidora popular Ana Montagut en els últims anys. Segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística, “al maig de 2015 el PP va deixar Borriana en el segon lloc del rànquing de població amb més atur de Castelló dins dels municipis entre 10.000 i 40.000 habitants, per darrere de La Vall d’Uixó, i amb una taxa d’atur a Borriana del 34,01%, taxa que havia anat creixent des de 2005 amb 8,50% al 34,01% en 2015, deu anys en què la regidora popular Ana Montagut ha estat al capdavant d’esta delegació municipal”. Per a la regidora de Compromís per Borriana, “el vertader problema es troba en les 3.575 persones que ha deixat el PP a l’atur i nosaltres anem a treballar per elles, però des de la dignitat i no des de la precarietat”.