COMPROMÍS PER BORRIANA CREARÀ DISTRICTES MUNICIPALS PER DESCENTRALITZAR I APROPAR LA GESTIÓ MUNICIPAL ALS VEÏNS

Baldoví 3Vicent Granel vol que les Juntes de Districtes Municipals siguen el motor de la Participació Ciutadana

L’alcaldable de Compromís per Borriana, Vicent Granel i els candidats de la coalició nacionalista porten des de fa setmanes reunint-se i participant en debats amb veïns i veïnes per traslladar-los el model participatiu i de gestió municipal que volen introduir en la propera legislatura a l’Ajuntament, concretament els candidats de Compromís per Borriana s’han reunit amb les Associacions de Veïns del Port, La Serratella i també amb veïns i veïnes de La Bosca. Vicent Granel ha apuntat que “en Compromís per Borriana ho tenim molt clar, la propera legislatura serà la legislatura de la descentralització administrativa com una necessitat per a l’impuls de la participació ciutadana”. Per aquest motiu Compromís per Borriana aposta fort per “la Democràcia Participativa en tots els seus conceptes i un d’ells és la descentralització política i administrativa, de l’Ajuntament i del Govern Municipal”.

El candidat de Compromís per Borriana, va traslladar la setmana passada als veïns del Port i La Serratella que “una de les propostes de Compromís per Borriana és la creació del Districte Municipal dels Poblats Marítims de la que formarien part el Grau, Port i Serratella, i la seva respectiva Junta Municipal de Districte”. Vicent Granel va explicar que els Districtes i les Juntes Municipals “són òrgans territorials de gestió desconcentrada” que han de “possibilitar la participació dels veïns i veïnes al Govern i administració de Borriana”. Així mateix va indicar que “les Juntes Municipals de Districte deuen estar formades per representants de les formacions polítiques, del moviment veïnal i les associacions sectorials, tots ells deuen tenir una vinculació en el propi districte”.

Vicent Granel va apuntar que “els Districtes Municipals es constitueixen com un instrument essencial per al desenvolupament de polítiques de proximitat i participació, tant des de la perspectiva de la desconcentració de funcions com des de la de la participació ciutadana”. Per tot això, el candidat de Compromís per Borriana considera important que “s’establesca el seu caràcter necessari, i a més que l’Ajuntament destine un percentatge mínim dels seus recursos que haurà de gestionar-se pels propis Districtes Municipals”.

Des de Compromís per Borriana es considera “necessari i una prioritat, sense quasi cost per a les arques municipals” la descentralització municipal entorn de tres eixos per impulsar la participació ciutadana: “descentralització administrativa, descentralització política i descentralització social”. Vicent Granel va indicar “si bé Borriana ha estat òrfena de polítiques i iniciatives de participació, és el moment que des de l’Ajuntament s’afavoresca la irrupció de la participació ciutadana, que es cree una estructura d’oportunitats perquè l’associacionisme, la participació i la gestió descentralitzada siga efectiva. Els diferents Governs Municipals han donat l’esquena als ciutadans i a la participació, ja és hora que ells prenguen la paraula i passen a l’acció”.